Хамилтън: Нямаше как да стигна Верстапен във Франция

Спорт 26.07.2022 17:15 Снимка: ДНЕС+

Хамилтън: Нямаше как да стигна Верстапен във Франция

7-кратният световен шампион Люис Хамилтън призна, че въпреки сериозния си прогрес автомобилът на Мерцедес все още изостава от колата на Ред Бул, особено когато става въпрос за максимална скорост на правите. Това ясно се видя при рестарта след колата на сигурността в Гран При на Франция - Люис беше веднага зад Верстапен, но той много бързо успя да се измъкне напред.

“Макс беше много бърз след рестарта, можех да съм близо зад него в продължение на две обиколки, не повече - обясни Хамилтън. - На правите давам пълна газ, а той продължава да се отдалечава напред. Това е една от големите ни слабости - не сме достатъчно бързи на правите. На правата губим време - 3-4 десети от секундата и нищо не можем да направим срещу това.

”Второто и третото място на Хамилтън и Джордж Ръсел във Франция е най-доброто им класиране от началото на сезона, като Люис призна, че преди състезанието двамата не са мислили, че могат да са толкова напред.

“Направихме голяма стъпка напред и се надявам, че и в Будапеща ще сме по-близо до лидерите, за да стават състезанията още по-интересни”, допълни Хамилтън.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594