Хамилтън не изключва трансфер на Верстапен в посока "Мерцедес"

Спорт 08.03.2024 10:09 Снимка: ДНЕС+

Хамилтън не изключва трансфер на Верстапен в посока "Мерцедес"

Люис Хамилтън шокира всички с решението си да премине във "Ферари" след края на сезона във Формула 1. Сега седемкратният световен шампион коментира и друг потенциален трансфер - такъв на Макс Верстапен в "Мерцедес", където понастоящем кара британската легенда.

Като мотив за мнението си той посочи именно своята ситуация и това, че от догодина ще застане зад волана на италианския тим. Макар че всичко е в сферата на вероятностите, защото Макс, трикратен шампион на F1, има действащ договор с "Ред Бул" до 2028 година.

Ситуацията там обаче не изглежда розова - предвид последния скандал с участието на шефа на отбора Кристиан Хорнер, както и коментарите на бащата на Макс, свързани с него.

Йос Верстапен заяви, че ако след този скандал Хорнер остане при "червените бикове", това би разбило отбора.

"Моят трансфер показва, че всичко е възможно и определено ни очакват интересни предстоящи шест месеца. Нямам вътрешна информация, но съм сигурен, че Макс е в списъка на "Мерцедес". Но същевременно знам, че има договор и не виждам причина защо би се отказал да кара подобна кола като тази в момента", обяви Люис в навечерието на Гран при на Саудитска Арабия.

През миналия сезон Макс спечели 19 от общо 22 състезания по пътя към третата си поредна титла, а новата кампания започна с пол позишън и победа в Бахрейн. Oчаквано той бе най-бърз в първата свободна тренировка на пистата в Джеда днес, а във втората най-добро време даде Фернандо Алонсо ("Астън Мартин").

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481