Хакнаха сайта на Българския футболен съюз

Спорт 16.11.2023 13:25 Снимка: ДНЕС+

Хакнаха сайта на Българския футболен съюз

Хакнаха сайта на Българския футболен съюз. От сутринта сайтът не функционира, а атаката съвпадна с мача България - Унгария и очакваните протести срещу БФС. 

Срещата ще се играе от 19:00 ч. днес на Националния стадион "Васил Левски" след повече от седмица спорове за местоположението й. 

Сагата най-накрая завърши във вторник с решение срещата да се играе на Националния стадион "Васил Левски", но без публика.

Драмата около мача с Унгария продължи около седмица. Срещата трябваше да се играе на Националния стадион "Васил Левски", но от БФС го преместиха в Пловдив заради очаквания срещу тях протест.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров обаче заяви на 10 ноември, че двубоят няма да се състои в града. На следващия ден строителят на стадион "Христо Ботев" в Пловдив пък обяви, че може да гарантира за пълната сигурност при провеждането на мача.

В понеделник стана ясно, че Българският футболен съюз е потвърдил пред УЕФА, че срещата ще се играе в Пловдив.

В събота строителят на стадион "Христо Ботев" в Пловдив заяви, че получил заплахи лицензите на стадионите на "Ботев" (Пловдив) и "Локомотив" (Пловдив) да бъдат отнети, ако той не осигури всички необходими условия около стадиона, за да може да се състои мачът на националния ни отбор с Унгария.

От БФС заявиха, че никой от шефовете не е споменавал думата "лиценз" в разговор с хора от фирмата, която достроява стадион "Христо Ботев" в Пловдив, известен като "Колежа". От телефонния разговор между Запрянов и Филипов обаче се разбира друго.

"Аз искам да Ви питам за Вашето становище, защото нали разбирате, че ако се твърди, че мач между България и Унгария без публика е рисков, това означава, че ние като футболен съюз, като институция, трябва да го затворим този стадион за следващата една година, докато не стане готов, както и стадиона на "Локомотив"?", казва Запрянов в разговор с Илиян Филипов.

След разразилия се скандал в събота Георги Иванов-Гонзо също излезе с позиция и нарече Илиян Филипов лъжец.

"Категоричен съм, че лицето Илиян Филипов е лъжец! Лично ще го подведа под съдебна отговорност. Не само аз, но и Българският футболен съюз заради клеветите по адрес на заместник изпълнителния директор Христо Запрянов! Няма никакви заплахи, аз лично присъствах на разговора между него и Филипов и ви гарантирам, че никой не е бил заплашван. Единствено бе дискутиран въпросът защо мачове от българското първенство на стадион „Христо Ботев" са безопасни според неговата оценка, а мач без публика на националния отбор изведнъж се оказва опасен!?", пита Иванов.

От СДВР обявиха в четвъртък, че 1600 служители на МВР са ангажирани за охраната на събитието. Мачът ще се играе без публика, но се очакват протести около стадиона. 

Центърът на София днес ще бъде частично блокиран, заради протест срещу ръководството на Българския футболен съюз. Феновете ще изразят недоволството си в 17.00 ч, два часа преди началото на срещата България - Унгария.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822