Гуардиола: Освен здрава защита "Интер" има и кинжална атака

Спорт 10.06.2023 09:21 Снимка: ДНЕС+

Гуардиола: Освен здрава защита "Интер" има и кинжална атака

"Манчестър Сити" трябва да се справи с нещо повече от страхотната защита на "Интер", ако иска да спечели Шампионската лига за първи път в събота.

Това заяви мениджърътна "гражданите" Пеп Гуардиола на пресконференцията преди финала в Истанбул.

"Имат много предимства. "Интер" е отбор, използващ не само защита. Има убеждение, че италианските отбори знаят само как да се защитават, но противникът ни може да прави много други неща. Франческо Ачерби, Матео Дармиан и Алесандро Бастони са много ефективни след като отнемат топката.

И всички нападатели, от Лаутаро Мартинес до Хоакин Кореа, знаят как да бъдат опасни. "Интер" има способността да държи топката и да завършва кинжално атаките си. Те знаят как да атакуват от центъра, а и от фланговете. Ще се опитаме да се защитаваме възможно най-добре, както високо, така и ниско", заяви още Гуардиола.

"По време на цялия мач е важно да знаеш какво трябва да правиш и да го правиш добре. Но има моменти, в които мачовете стават луди и след това има моменти, в които не мислиш за тактиката, а за това, което ти казва сърцето. Но ние ще имаме план, идея и ще съобщим това на играчите. Ако върви добре мачът, значи и денят ще бъде добър", завърши той.

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911