Гришо към Синер: Страхотен си, просто нямаше какво да направя днес

Спорт 01.04.2024 09:06 Снимка: АР/БТА

Гришо към Синер: Страхотен си, просто нямаше какво да направя днес

Родната звезда отдаде дължимото на изключително силния си опонент

Григор Димитров призна, че просто не е имало какво да направи срещу перфектния опонент срещу себе си в лицето на Яник Синер.

Българинът загуби финала на Мастърс турнира в Маями за 73 минути след 3:6, 1:6, като действително шампионът от Australian Open бе перфектен на корта.

Получавайки своята награда за достигането до финала, Гришо сподели, че е истинско удоволствие да се наблюдава това, което прави Синер, но пък е доста тежко да си му опонент.

Самото изказване на Гришо започна по доста емоционален начин, защото макар и да загуби финала, той дълго време не успя да вземе думата от бурните аплодисменти на окуражаващите го фенове.

"Поздравления за Яник и отборът му. Това беше изключитлено, наистина невероятен тенис.

Специално е да се гледа това, което правиш. Не е толкова приятно да се играе срещу теб, защото днес просто нямаше какво да направя.

Все пак исках да се насладя на момента, защото през годините този турнир винаги е бил труден за мен.

Ето ни тук за още една година. Макар да не съм победител днес, заради вашата подкрепа се чувствам сякаш съм спечелил мача.

За мен бе специално да играя пред тази публика. Дълги две седмици, но съм много благодарен. Гледам и към екипа си, мисля че сме победители. Надявам се след година да направим следващата крачка", сподели Гришо.

 

Неговият опонент Яник Синер, който от началото на годината има 22 победи в 23 мача, най-сетне успя да спечели в Маями след два загубени финала. Той не скри щастието си победата, но също така изрази задоволство, че вижда Григор на топ ниво.

"Страхотно е да видя Григор отново на това ниво. Винаги е удоволствие да играя с теб и да си говорим, защото доста често тренираме заедно в Монако.

Поздравления и за екипа ти, защото зад тези резултати стои доста работа.

Разбира се, благодаря и на моя отбор. Работим ежедневно, учим се и се развиваме. Поздравявам всички, които гледа от вкъщи. Моите близки и моите приятели.

Това е един от най-добрите турнири, наистина специално място. Силно се надвах, че третият ми финал тук най-сетне ще бъде успешен".

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612