Гришо: Искам да играя финал с Медведев в Маями

Спорт 13.04.2021 13:09 Снимка: ДНЕС+

Гришо: Искам да играя финал с Медведев в Маями

Григор Димитров посочи евентуален финал с Данийл Медведев на Мастърса в Маями като един от най-вълнуващите сценарии за развитие на турнир за него.

Първата ни ракета даде интервю пред официалния сайт на АТР, в което говори за втората най-престижна верига в световния тенис след Шлема. 29-годишният хасковлия има една титла от това ниво - тази в Синсинати през 2017-а, когато спечели и финалите на АТР в Лондон.

"Много бих искал да играя срещу Данийл Медведев на финала в Маями. Това би било предизвикателство, на което ще се наслаждавам, тъй като той е невероятен играч и успех ще е страхотно. Освен това много би ми се искало и да играя срещу Новак Джокович на Индиън Уелс. Това са мачове, които всеки би искал да спечели", сподели Димитров.

Първата ни ракета посочи Мастърса в Монте Карло, където по програма снощи трябваше да се изправи срещу Ян-Ленард Щруф като един от онези, които иска да спечели.

"Монте Карло е сред първите в списъка. Индиън Уелс и Маями също, разбира се. Там ситуацията е такава, че ако играеш силно на единия турнир, ще го направиш и на другия. Те са другите, които бих искал да спечеля. Вече съм бил шампион в Синсинати, така че това отпада. Надпреварите в Канада също винаги са ми допадали", каза още Григор.

Българинът посочи и кои са двубоите, които са му били най-трудни на това ниво.

"Веднъж играх срещу Давид Ферер. Спомням си този мач много добре. Това се случи в Синсинати, когато той беше в най-силния период от кариерата си. Играхме три сета и в последния просто ми свърши горивото. Той просто ме прегазваше. Държах се, доколкото можех, но силите ми бяха на привършване. Същото беше и срещу Рафа в Монте Карло. Отново беше трисетов мач и в края имах чувството, че през цялото време играя срещу вятъра. Нищо не ми се получаваше. В Индиън Уелс имах един много труден мач срещу Джак Сок. И двамата играхме невероятно в онзи ден. Той спаси два мачбола и в крайна сметка спечели. Беше луд мач и никога няма да забравя как публиката изригваше при всяка точка. Същото е в Рим, когато играеш срещу италианец. Особено срещу Фабио Фонини. Играхме на "Пиетранджели", когато в началото на третия сет започна да вали и с всички тези статуи наоколо имаш чувството, че си в Колизеума. Беше много интересно усещане", допълни Димитров./tribune.bg

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594