Гриша Ганчев готви голяма чистка в ЦСКА

Спорт 06.06.2023 11:53 Снимка: ДНЕС+

Гриша Ганчев готви голяма чистка в ЦСКА

Равенството с ЦСКА 1948 в съботния мач за първенство на efbet Лига покачи неимоверно напрежението в ЦСКА, научи репортер на Новспорт. След този резултат "червените" вече не държат съдбата на титлата в свои ръце и отново трябва да разчитат на издънка на Лудогорец плюс задължителна победа над вечния съперник Левски. 

Слабият мач на стадион "Българска армия" и пропуснатата победа са били приети крайно негативно от собственика на клуба Гриша Ганчев. Очаква се той да направи голяма чистка в отбора, ако в сряда вечер ЦСКА не е шампион. Освен изпращането обратно през Калотина на Саша Илич ще бъдат освободени поне осем-девет футболисти, а тези, за които има някакви оферти ще бъдат продадени. Според запознати с плановете на Гриша Ганчев, при провал срещу Левски сигурни за местата си могат да бъдат само българските футболисти Иван Турицов, Станислав Шопов, Христо Петров и Димитър Евтимов, както и привлечените от Норвегия Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц. Последните двама не показват кой знае каква класа, но са чуждестранните попълнения, за които са броени трансферни суми. 

Напрежението от очакваните промени в състава на ЦСКА без съмнение ще се отразят на футболистите за решителния сблъсък с Левски. Феновете се опасяват, че изискването за задължителна победа ще "скове" доъплнително краката на футболистите. Що се отнася до Саша Илич, то единственият шанс сърбинът да остане на работа в ЦСКА е да спечели по някакъв начин титлата. Гриша Ганчев и останалите хора в ръководството не са доволни от изключително страхливата тактика на отбора в решителните мачове с Лудогорец, Левски и ЦСКА 1948. Гриша Ганчев е бил изключително недоволен, че в крайна сметка могат да останат напразни усилията му през целия сезон, когато хвърли огромни пари, за да може съперниците на Лудогорец да спират шампионите. 

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594