Григор показа страхотен характер срещу чилийски левичар в Маями

Спорт 25.03.2024 08:25 Снимка: АР/БТА

Григор показа страхотен характер срещу чилийски левичар в Маями

Григор Димитров беше изправен пред отпадане в първия си мач на Мастърса в Маями, но показа страхотен характер, за да обърне мача си срещу световния №44 Алехандро Табило.

Гришо триумфира с 6:7(5), 7:6(5), 6:2 след два часа и половина игра, като направи великолепен обрат в тайбрека на втория сет. Губеше с 2:5 точки, но спечели пет поредни разигравания и изравни сетовете. След това в решителния трети показа превъзходството си.

Така се класира за 1/16-финалите, където ще играе с германеца Яник Ханфман, №56 в световната ранглиста.

44-ият в класацията Табило за първи път се изправи срещу най-добрия ни тенисист и го затрудни с левичарския си сервис. Мачът изобилстваше от асове, като Табило направи 18, а Гришо 23.

В първата част чилиецът пропусна три възможности за пробив при 4:3 в негова полза, но като цяло двамата сервираха много силно. Тенденцията се запази в тайбрека, където нямаше мини пробиви. Това се промени при 4:5 и сервис на Григор, когато българинът при втория си удар неочаквано сгреши форхенд. После чилиецът се възползва и завърши със 7:5 точки.

Вторият сет беше също много равностоен, а този път Григор изпусна три възможности за пробив. Случи се при 3:2 в негова полза. И тук само един гейм даде такива шансове, а в останалите сервирането беше много силно. Този път в тайбрека обаче Григор изостана много рано. Падаше с 2:5, когато се мобилизира и при 4:5 със страхотен смач върна мини пробива. Спечели пет поредни точки, завършвайки сета с ас за 7:5.

В третата част просто беше по-добрият играч, а съперникът му започна да прави все повече грешки. Стигна се до два пробива - още в първия гейм и след това за 5:2. Мачът беше затворен комфортно на сервис след гейм на 15.

"Не знам как се измъкнах, бях в двубоя, не мислех много. Играх срещу един от най-добрите сервиси. Бях концентриран, останах в мача. Не направих нищо извънредно и търсех ударите си. Бях солиден. В третия сет бях много силен. Трябваше да остана в мача, това е. Без значение дали той има аванс или не. Когато си под напрежение, опитваш да го прехвърлиш на другия тенисист. Атмосферата беше много добра. Зрителите бяха невероятни и за двамата. Видях много българи. Беше честна битка и това ми харесва. Хубаво е да имаме такава енергия на тези места", заяви Димитров на корта след победата си.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини