Григор нацели нощна пеперуда, но не и ваксата срещу 19-годишен чех в Шанхай

Спорт 09.10.2024 19:03 Снимка: ДНЕС+

Григор нацели нощна пеперуда, но не и ваксата срещу 19-годишен чех в Шанхай

Българинът изненадващо отпадна от Мастърса на 1/8-финалите и се размина от двубой с Джокович

Григор Димитров изненадващо отпадна на 1/8-финалите на силния Мастърс турнир в Шанхай.

Българинът бе елиминиран от 19-годишен чех - Якуб Меншик. Младокът спечели с 2:1 сета (6:3, 3:6, 6:4) и си осигури място сред най-добрите 8. Поражението пък лиши Григор както от вероятен двубой с Новак Джокович в следващата фаза, но и от чудесен шанс да спечели достатъчно точки, за да си осигури място във финалния турнир на АТП.

Това бе втори двубой на Гришо срещу Меншик, като първата им среща в Мадрид по-рано през годината също бе спечелена от тийнейджъра.

За съжаление, с ранно допуснат пробив Димитров загуби първия сет с 3:6 за 31 минути. Във втория обаче топ ракетата ни спечели с 6:3 след ранен брейк и доведе мача до решителна част.

Преди началото на третия сет Меншик се прибра в съблекалнята, за да се опита да се фокусира. Това очевидно даде резултат, като той записа ранен пробив и в крайна сметка не изпусна преднината си почти до края. Гришо успя да върне пробива, но вместо да изравни на свой сервис, позволи на опонента си да спечели двубоя,

Двубоят между двамата бе белязан и от любопитен инцидент в разгара на третия сет. Григор нацели с топката без да иска една много едра ношна пеперуда, която падна на корта.

Момчетата, които подават топките, бяха впечатлени от размера на все още живото животно и го наобиколиха, но никой от тях не се престраши да го докосне. Наложи се намесата на един от страничните съдии, който хвана пеперудата за крилото и безцеремонно я изхвърли в коша за боклук.

CHF CHF 1 2.08133
GBP GBP 1 2.3356
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.21225
USD USD 1 1.78501