Григор експресно стигна осминафинал в Монте Карло

Спорт 11.04.2024 15:45 Снимка: ДНЕС+

Григор експресно стигна осминафинал в Монте Карло

Българинът надигра Кецманович и очаква да разбере с кого ще играе по-късно днес

Григор Димитров е осминафиналист на "Мастърс" турнира в Монте Карло. Световният №9 не губи особено много време в доиграването на двубоя си с Миомир Кецманович (Сърбия) и го спечели с 6:4 и 6:3.

Срещата от втория кръг започна вчера, но заради дъждовното време бе прекъсната при резултат 6:4 и 2:1, за да се стигне до днешния завършек. За разлика от вчера, днес времето бе отлично - слънчево и ясно, а Гришо направи един пробив, който бе достатъчен да направи разликата.

Първата ни ракета можеше да пробие още при първия сервис гейм на Кецманович днес, стигайки до точка за брейк, ала в крайна сметка това не се случи - 2:2. После взе първото си подаване на нула, след което сърбинът измъчи малко Димитров, разхождайки го по крайната линия, като пробиви така и не се случваха. Единственият такъв дойде в осмия гейм и за радост на българските фенове бе на сметката на Григор.

Той стигна до две точки за пробив, реализирайки втората от тях с майсторска къса топка за 5:3, а после затвори мача на собтвен сервис след 6:3 и по-малко от 30 минути игра днес.

Сега пред Димитров остава да разбере срещу кой ще играе в осминафиналите. Следващият му двубой също ще се състои днес, а негов съперник ще бъде някой измежду Холгер Руне (Дания) и Сумит Нагал (Индия). Датчанинът е отявлен фаворит, като тези двамата също доиграват мача си от сряда.

В крайна сметка, макар и разделен в два дни, мачът на Григор завърши за общо 88 минути. Първата част вчера продължи 47 минути, а втората бе разделена между общо 41 в сряда и четвъртък.

CHF CHF 1 2.00064
GBP GBP 1 2.28771
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63473
USD USD 1 1.82447