Григор Димитров: Няма какво да доказвам повече на никого, може би само на себе си

Спорт 25.05.2023 18:26 Снимка: ДНЕС+

Григор Димитров: Няма какво да доказвам повече на никого, може би само на себе си

Григор Димитров говори пред медиите след победата си над испанеца Роберто Карбайес Баена на старта си на турнира в Женева.

"Играх много чисто в началото на мача и това ми улесни живота", призна българската звезда в тениса.

"Имах много добро чувство на корта. Освен това сервирах много добре. Фактът, че бях концентриран от началото до края на мача, че се чуствах отлично, показва, че сме на прав път", каза българинът след успеха си.

"Това, че отпаднах в последните турнири от Алкарас и Джокович не ми позволи да покажа на корта всичко, което правя на тренировка. Но това за пореден път ми показа, че в тениса границите са твърде малки. Не мисля, че съм много далеч от тези двамата, както и не мисля, че съм далеч от най-доброто си ниво. Чувствам се добре във всички фази - движа се добре по корта, удрям отлично топката", смята Димитров.

"Наистина вярвам, че в следващите месеци могат да ми се случат хубави неща. Няма какво повече да доказвам на никого, освен може би на себе си, че все още съм способен на хубави неща. Вярвам в това и работя много, за да се случи", каза още най-добрият роден тенисист.

"Често съм идвал тук за ваканция и обичам турнира. Ние, тенисистите, сме в най-добрите условия. Има много работа, която е свършена от организаторите и доброволците, за да е успешен турнирът. Вече 14 години съм в професионалния тенис и мога да ви кажа, че е истинско удоволствие да съм тук. Има качество на всяко ниво", каза още Григор Димитров.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993