Григор Димитров е на четврътфинал в Ротердам

Спорт 15.02.2024 15:40 Снимка: Getty Images

Григор Димитров е на четврътфинал в Ротердам

Григор Димитров продължава с уверените си изяви и е на четвъртфинал на турнира от категория АТР 500 в Ротердам.

В днешата си осминафинална среща поставеният под №6 в основната схема българин не даде сет на Мартон Фучович (Унгария) - 6:3 и 7:5, а в следващия си мач очаква някой измежду Александър Шевченко (Казахстан) и Холгер Руне (Дания), който в момента е седми в света.

Днешната среща продължи точно 89 минути, а точно както и вчера срещу Лоренцо Сонего (Италия), хасковлията не даде сет.

С днешната победа Димитров вече има преимущество в директните двубои с Фучович - 3 победи и 2 загуби, а несъмнено най-важното бе добрата игра, която показа, както и няколкото прояви на характер, оказали се ключови за развитието на двубоя.

Още в третия гейм на мача на Григор му се наложи да отразява две точки за пробив на съперника и го стори, а после с невероятен форхенд напомни за класата си и поведе с 2:1.

Двамата печелеха неизменно подаванията си, а в седмия гейм, в който поведе с 4:3, Гришо вдигна феновете на крака с две страхотни къси топки. После бе отличен на ретур при сервис гейма на съперника си и стигна до първия пробив в мача за 5:3, а пък след това затвори сета в своя полза - 6:3 след 33 минути игра.

Възможностите за брейк бяха липсващи във втория сета. Все пак първи до две такива стигна Гришо - в седмия гейм на тази част, но не успя да ги оползотвори.

Междувременно Фучович се изнерви от шумни фенове по трибуните, а двамата продължиха да печелят подаванията си, за да се стигне до 6:5 в полза на Гришо след единствения брейк в този сет.

После българинът трябваше да се потруди, но все пак затвори мача от втори опит, реализирайки втория си мачбол за 7:5.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822