Гребците ни научиха опонентите си за четвъртфиналите на скиф

Спорт 28.07.2024 14:18 Снимка: ДНЕС+

Гребците ни научиха опонентите си за четвъртфиналите на скиф

Българските гребци Кристиан Василев и Десислава Ангелова научиха своите опоненти и програма за четвъртфиналите на скиф.

Двамата откриха родното участие на Олимпиадата вчера, като без никакви проблеми успяха да преодолеят своите серии, за да се класират на четвъртфинал. Чрез репешажи днес бе попълнена групата от общо 24 четвъртфиналисти при мъжете и жените, като вече е ясен и съставът на отделните гонки.

Четвъртфиналите са във вторник, като от 10:30 часа наше време първи ще започнат жените в категорията, която световен рекордьор е Румяна Нейкова с време от 7:07.71 мнути, поставено през 2002-а.

В тези четвъртфинали нашата Десислава Ангелова попадна в първа серия, което означава, че ще я видим в действие още в 10:30. В серията има шест състезателки, като първите три ще се класират за полуфиналите. От участничките в тази първа серия, Десислава Ангелова е с трети най-силен резултат от сериите.

С по-добро време от нея са австралийката Тара Ригни, която е трета в света, както и американката Кара Кохлер, която завърши четвърта на последното Световно. Именно тогава Десислава Ангелова постигна най-големия си личен успех и завърши пета, непосредствено сред двете си основни конкурентки във вторник.

Дори да не изпревари Ригни и Кохлер, това няма да е фатално за Ангелова, която просто трябва да завърши пред Беатис Куня Тавареш от Бразилия, Адриана Сангуйнети от Перу и Фатема Моджалтопрагале от Иран.

И трите изборени участнички дадоха значително по-слаби резултати от Десислава Ангелова в сериите, а перуанката и иранка дори трябваше да минават през днешните репешажи.

От 11:10 идва ред на четвъртфиналите при мъжете, като Кристиан Василев попадна в последната четвърта гонка. Тук правилата са същите - шестима гребци, като място в сред първите трима осигурява място на полуфинал.

В гонката на Василев с най-добро време е руснакът Юхени Залати, който даде второто най-добро време в сериите. Там е и японецът Рюта Аракава, който е с третото най-силно време в сериите.

След това идва резултатът на Кристиан Василев, а основен конкурент за третото място ще бъде литовецът Гиедриус Биелиасукас, който в сериите даде резултат 4 секунди по-слаб от този на българския представител.

Останалите двама участници в серията са Елбанна Абделхалек от Египет и Балрай Панвар от Индия, които са със значително по-слаби резултати в сериите.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095