Гол в 99-ата минута остави Ливърпул на върха в Англия

Спорт 03.03.2024 11:01 Снимка: АР/БТА

Гол в 99-ата минута остави Ливърпул на върха в Англия

Приказката на Ливърпул от последните седмици продължава с нов геройски и този път изключитлено драматичен успех.

Измъчваният от куп травми и тежката проограма тим на Юрген Клоп победи Нотингам Форест с 1:0, а единственият и решителен гол в мача падна в 99-ата му минута.

Тогава, когато изглеждаше, че Ливърпул най-сетне ще се пропука и ще допусне грешна стъпка в битката за титлата, в герой се превърна скъсваният от критики заради пропуските си Дарвин Нунес.

Уругваецът също бе в списъка на измъчвани от травми играчи, заради което се появи от пеката след час игра, а 39 минути по-късно бе големият герой за Ливърпул.

Буквално с последния шанс и след последното центриране в мача, Нунес успя да се разпише с глава.

А Нотингам трябва да съжалява не само за допуснатия гол в 99-ата минута, но и заради пропуските през втората част, които Елнага направи. Домакините спокойно можеше и да спечелят този мач, но в края му характерът на Ливърпул, а и доза шанс се оказаха решителни.

Наистина магия от момчетата на Клоп, които вече няколко мача, включително и днес излизат в експериментален състав. Доста млади момчета, както и играчи на нетрадиционни за тях позиции, но въпреки всичко това Ливърпул печели.

Самият Клоп призна преди няколко дни, че на отбора му ще бъде нужно чудо. Ето, че днес чудото се казваше Дарвин Нунес.

А трите точки, които Нунес донесе означават, че и след края на този 27-и кръг Ливърпул ще е лидер в класирането с 63 пункта. Манчестър Сити е с 59, а Арсенал с 58, като и двата тима имат по мач по-малко от мърсисайдци.

Иначе днес се изиграха ще пет двубоя от Висшата лига, като акцентът бе, че Челси отново се издъни, този път с реми 2:2 срещу съседите от Брентфорд.

Ето и резулатите:

Брентфорд - Челси 2:2

Евертън - Уест Хем 1:3

Фулъм - Брайтън 3:0

Нюкасъл - Уулвърхемптън 3;0

Тотнъм - Кристъл Палас 3:1

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини