Гол в 95-ата минута запази последните надежди за титла на Ювентус

Спорт 25.02.2024 17:45 Снимка: Getty Images

Гол в 95-ата минута запази последните надежди за титла на Ювентус

Ювентус беше на секунди от това да не спечели пети пореден мач в Серия "А", но гол в 95-ата минута донесе изключително важен домакински триумф.

Отборът на Масимилиано Алегри победи с 3:2 новака Фрозиноне в Торино в среща от 26-ия кръг. Важната победа идва след равенствата срещу Емполи и Верона, както и загубите от Интер и Удинезе.

Така "бианконерите" имат актив от 57 точки и са на шест зад лидера. Интер е с два мача по-малко, единият от които е гостуване на Лече по-късно днес. Интригата остава малка, но все пак торинци все още имат някакви надежди за чудо.

Двубоят днес беше много интересен, като тимовете си вкараха по два бързи гола през първото полувреме. През второто Юве притисна съперника си, но направи много пропуски преди да се стигне до 95-ата минута и защитникът Даниеле Ругани да се превърне в герой.

Мачът трудно можеше да започне по-добре за "бианконерите", като те откриха още в третата минута. Дълъг пас стигна до Уестън Маккени, а той след две перфектни докосвания отклони към Душан Влахович. От близка дистанция сърбинът не сгреши за 1:0.

Гостите обаче отговориха подобаващо в 14-ата минута. След хубава атака Надир Зортеа центрира от аут линията, а мароканецът Валид Шедира насочи топката перфектно с глава за 1:1.

Юве доминираше в мача, но беше хванат на контраатака в 27-ата минута и обратът стана пълен. 24-годишният Марко Брешанини получи извеждащ пас и между двамата централни защитници прати топката неспасяемо под гредата с удар тип "боц".

В 32-ата минута обаче резултатът вече беше 2:2. Маккени и Влахович отново комбинираха в наказателното поле, а сърбинът показа бързик крака, за да отправи точен удар в далечния ъгъл.

Почти цялата втора част мина пред вратата на Фрозиноне, но гостите се бранеха далеч по-добре спрямо първата част. Те блокираха голям брой удари, но и пропуските на Юве не бяха малко. Това е се промени с един корнер в 95-ата минута, когато след отклонена топка на близката греда кълбото стигна до Ругани, а той от малък ъгъл го прати между краката на вратаря за 3:2.

Така тимът на Еузебио Ди Франческо записа четвърта поредна загуба в първенството и е 16-и с 23 точки, на три от опасната зона.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини