Гладбах изпуснаха Реал в самия край

Спорт 28.10.2020 12:25 Снимка: ДНЕС+

Гладбах изпуснаха Реал в самия край

Борусия Мьонхенгладбах и Реал Мадрид завършиха наравно 2:2 в интригуващ сблъсък от група В на Шампионската лига. Германците трябва да съжаляват повече за изпуснатите три точки, след като водеха с два чисти гола до заключителните минути на срещата.

Резултатът бе открит от Маркус Тюрам в 33-та минута след асистенция на Аласан Плеа. Отново двамата комбинираха отново след около час игра, когато отново Тюрам се оказа в прегръдките на съотборниците си. Гладбах бяха близо до успеха, но Карим Бензема върна надеждите на Кралския клуб в 87-та минута, а в добавеното време Каземиро от близка дистанция оползотвори пас с глава на капитана Серхио Рамос, за да оформи крайното 2:2.

Така, Реал избегна второ последователно поражение в ШЛ след това от Шахтьор Донецк на старта с 2:3 в Мадрид. Украинският гранд продължава да води в групата след нулевото равенство с Интер в Донецк. Главен съдия на двубоя бе българският рефер Георги Кабаков. Шахтьор е лидер в таблицата с четири точки – Гладбах и Интер имат по две, а Реал е с един пункт. В следващите мачове от групата Реал Мадрид приема у дома Интер, а Шахтьор е домакин на Борусия.

Ливърпул постигна пестелив успех у дома над Мидтиланд с 2:0. Диого Жота и влезлият от пейката Мохамед Салах бяха точни за мърсисайдци, които са вече с пълен актив от шест точки след победата на старта над Аякс. Мидтиланд пък е на дъното без точка и отбелязан гол. За датския състав в 81-та минута в игра се появи българският нападател Божидар Краев.

В другия двубой от групата Аталанта и Аякс поделиха точките след 2:2 в Бергамо. Душан Тадич от дузпа и Ласина Траоре дадоха добър аванс на амстердамци до почивката, но след нея дубъл на Дуван Сапата донесе точката на домакините. Аталанта е с четири точки, докато Аякс има в актива си една. В следващите мачове от група D Ливърпул гостува на Аталанта, а Аякс пътува за визита на Мидтиланд.

Останалите резултати:

Група А:

Локомотив Москва – Байерн Мюнхен 1:2

Атлетико Мадрид – Залцбург 3:2

Група С:

Порто – Олимпиакос 2:0

Марсилия – Манчестър Сити 0:3. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827