Георги Петков ще пази евентуални дузпи срещу ЦСКА

Спорт 05.12.2023 15:22 Снимка: ДНЕС+

Георги Петков ще пази евентуални дузпи срещу ЦСКА

Славия и ЦСКА влизат в директен спор в осминафиналите от турнира за Купата на България. Срещата на стадион "Александър Шаламанов" започва точно в 17:30 часа и ще се предава по Диема Спорт. Може да я проследите и с NOVSPORT.COM.

Преди дни, отново в квартал "Овча купел", двата състава премериха сили и за първенство. Тогава мачът завърши 1:1, като гостите имаха сериозни претенции от съдийството, а пък славистите се добраха до точката с гол в края на Роберто Райчев.

Обстановката преди турнирния сблъсък беше "подгрята" от боса на домакините Венцеслав Стефанов. Футболният президент обяви, че очаква "баташко клане", притеснявайки се от решенията, които ще взима главният рефер Никола Попов.

Иначе Славия се намира в отлична форма под ръководството на завърналия се Златомир Загорчич. Заги отново превърна най-стария столичен клуб в непреодолим опонент за всеки от останалите тимове в Първа лига. Доказателство за това беше и триумфът над шампиона Лудогорец с 3:2 като гост.

Две промени направи старши-треньорът за второто поредно домакинство на ЦСКА. В групата се завръща лекуващият леко разтежение Мартин Сораков, който заменя наказания заради получени 5 жълти картона Владимир Николов. Промяна има и при вратарите, където легендарният Георги Петков влиза на мястото на Николай Кръстев. Очаква се, ако се стигне до дузпи, 47-годишният страж да застане под рамката за ударите от 11 метка

За да достигнат до този етап от надпреварата, "белите" елиминираха съпротивата на втородивизионния Янтра (Габрово).

ЦСКА също имаше изпитание от Втора лига в предходния кръг, когато "червените" се справиха лесно с Черноморец (Балчик). Седмицата се очертава доста тежка за "армейците", които в неделя имат фундаментален двубой с Лудогорец в Първа лига. Освен интригата около първото място, грандът ще бъде задължен да търси трите точки и поради факта, че това ще бъде последният мач на стадион "Българска Армия" преди неговата основна реконструкция.

Най-вероятно атаката на ЦСКА ще бъде водена от Данило Асприля и Майкъл Естрада, а не Дюкенс Назон и Матиас Фаетон, както беше в петък в мача за първенство. Има вероятност Фаетон все пак да е в титулярния състав, но да играе зад двамата нападатели.

Главен съдия на срещата е Никола Попов, с помощници Иво Колев и Димитър Русев. Четвърти арбитър е Владимир Вълков, а работата на реферите зорко ще следи Антон Генов.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822