Георги Иванов-Гонзо: Изолирани са трима играчи със симптоми на коронавирус

Спорт 08.07.2020 16:42 Снимка: ДНЕС+

Георги Иванов-Гонзо: Изолирани са трима играчи със симптоми на коронавирус

Изолирани са трима играчи със симптоми на коронавирус. Това заяви спортният директор на Локо Пд Георги Иванов-Гонзо на днешната съвместна пресконференция със собственика на тима Христо Крушарски в Пресклуб „България“, предаде репортер на БГНЕС. Двамата говориха за целите и амбициите на „смърфовете“ през следващия сезон.

Отборът от една година се развива във възходяща линия, спечелването на Купата на България беше завършек на една добре свършена работа от собственика, който създава едни добри условия, от треньора, от футболистите. Няма да се откажем да гоним шампионската титла, но има един отбор Лудогорец, с най-добрите футболисти и отбор. Целите, които си поставяме за следващата година – да направим един отбор, който да радва хората. Призивът на собственика е да има добра игра, не толкова резултатите. Има два мача, ако трябва да сме реалисти, след загубата, която претърпяхме от Берое, ще е по-трудно, но няма да се откажем“.

Аз не смятам, че ЦСКА ни е по-голям дразнител, ние тая година бихме всички ЦСКА-та, това е мачът, който кара публиката и футболистите да дават най-доброто от себе си, доста играчи са малко по-отпуснати през последната седмица, надявам се да сме мотивирани, по никакъв начин не сме отписали последните си два мача и търсим задължително победи“, започна той по отношение на амбициите на Локомотив и предстоящите два последни мача от сезон 2019/20.

Спортният директор коментира и селекцията, както и евентуалната умора предвид липсата на пауза между края на този сезон и началото на следващия. „Томашевич и Петрович вече подписаха новите договори, но просто още не сме ги обявили официално. Има хора, които трябва да освободим, това е процес, който нормално да вдигнем конкуренцията. Ще има нови попълнения, нуждаем се от нападател, ще преценим, ако има оферти и към наши играчи. Изчакваме да свърши първенството, за да влезем официално в преговори с играчи, които сме набелязали”.

Ако беше в нормален сезон, да изкараме нова подготовка, смятам, че 16-17 човека са нормални да изкараме сезон събота-събота – при това положение покрай пандемията ще трябват ротации, нужни са ни правилните играчи, за да имаме и втори ешелон, да имаме балансиран отбор – другите, примерно, да са юноши и на следващата година да разчитаме на тях. Надявам се да можем да издържим, тези мачове за Купата и първенството ни оказаха умора – нормално беше и да сме изморени през второто полувреме с Берое“.

На въпрос на БГНЕС относно това дали има незаменими футболисти в Локомотив, Гонзо отвърна: „Напуснаха ни зимата класни футболисти, трудно се заместват такива играчи. Привлечените играчи дадоха всичко от себе си, но в крайна сметка очаквахме повече от тях. Но се надяваме тези футболисти ще привлечем да вдигнат нивото на отбора“. „Разговаряли сме с български футболисти, но докато няма нещо официално, няма какво да коментираме“, каза още той.

Не искам да коментирам Левски, не е моя работа – не е проблемът във високите заплати на играчите, а в това, че тези футболисти нямат нужните качества. Сега ако им трябват 5 млн. лв и някой взима 30 000 евро, трябва да струва минимум 2 млн. евро, за да може да го продадеш след това. Ако даваш високи заплати, този играч е инвестиция, която трябва да осребриш. Смятам, че за български футболисти, клубове като Локомотив, ЦСКА, Левски, трябва да са трамплин, не трябват да гледат заплататата и да се пазарят, да дадат всичко от себе си и после да излязат навън. Ние в България нямаме футболист, който да заслужава 50 000 лв – но когато взимаш такава заплата, трябва да показваш на терена, че го заслужаваш, иначе всичко е безсмислено“.

Иванов обяви, че има трима футболисти са със симптоми на коронавирус и вече са изолирани от останалите преди излизането на резултатите от тестовете този следобед. Става въпрос за Илко Пиргов, Бирсент Карагерен и Кенан Муслимович. „Сутринта в 9:30 са направени тестовете, следобяд ще излязат резултатите. Относно информацията за тримата играчи, която излезе, те имат симптоми, не е сигурно, че имат коронавирус – става въпрос за Илко Пиргов, Бирсент Карагерен и Кенан Муслимович, и тримата са изолирани, ако евентуално са болни“.

Колкото и да са отборите, какъвто и да е форматът, винаги има недостатъци – в крайна сметка Футболният съюз си решава, независимо от формата, най-важното е да има феърплей, всички да бъдат безкомпромисни към корупция – ако самите собственици, директори и треньори не контролират това, винаги ще има проблеми. Ако в Локомотив разберем за играч, който е замесен в продаване на мачове или друго нарушение, той няма да играе повече футбол. Важно е в Изпълкома, или трябва да бъдат всички, или никой – може би, няма такъв човек, който да няма лични пристрастия към своя отбор, или всички трябва да присъстват, или никой“, завърши Гонзо./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543