Гърция ликува: Везенков се завърна в Олимпиакос

Спорт 25.07.2024 13:16 Снимка: ДНЕС+

Гърция ликува: Везенков се завърна в Олимпиакос

Александър Везенков официално се завърна в отбора на Олимпиакос. Грандът от Пирея обяви входящия трансфер на българина, което слага подписа си върху петгодишен договор. От клуба публикуваха емоционален видеоклип, в който се вижда как Везенков влиза отново в Двореца на мира и приятелството и облича екипа си, като заедно с това преминават и някои от най-паметните му моменти от предишния му петгодишен престой в отбора.

"За това, което преживяхме, но още повече за това, което ще преживеем! Върнах се при семейството си. Горд съм с този отбор, с тези фенове. За всички, които дойдоха тук днес.", казва тежкото крило.

Спортист номер 1 на България за последните две години напусна гранда от Пирея миналото лято, за да търси своето място в най-силното баскетболно първенство в света - НБА, но контузии и малко игрово време в Сакраменто Кингс го накараха да преосмисли бъдещето си и в крайна сметка да се върне в Европа.

По информация на гръцките медии Везенков ще си заработи общо 18.5 милиона евро през следващите пет сезона, като с различните включени бонуси в сделката тя може да нарасне до общо 20.5 милиона евро. Двукратният Спортист №1 на България ще печели по 3.7 милиона годишно и ще се превърне в един от най-скъпоплатените баскетболисти в Европа.

Както е известно, през последните седмици Везенков и Торонто Раптърс, тимът където беше пратен след края на сезона, обсъждаха различни варианти за разтрогването на договора му в НБА, като в крайна сметка канадците уважиха желанието на българина и го освободиха, за да може той спокойно да се завърне в европейския баскетбол. За целта крилото трябваше да се откаже от гарантираните си $6.6 милиона, които щеше да получи под формата на възнаграждения за сезон 2024/25.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.32063
RON RON 10 3.93551
TRY TRY 100 5.44681
USD USD 1 1.80244