Формула 1 се разделя с едно от най-популярните си лица и любимец на феновете

Спорт 13.01.2024 12:07 Снимка: ДНЕС+

Формула 1 се разделя с едно от най-популярните си лица и любимец на феновете

Феновете на Формула 1 едва ли са останали очаровани от новината на вчерашния ден, а именно, че Гюнтер Щайнер повече няма да бъде отборен директор на "Хаас".

Причината за фенското недоволство не е, защото "Хаас" има огромна маса привърженици по света, а защото тиролецът бе безспорният любимец на всеки, съврзан с Формула 1.

Още от стартирането на поредицата "Drive to survive" на "Netflix", която във формат на риалити минисериал проследява сезона във Формула 1, Щайнер бързо се превърне в любимеца на всеки фен.

Забавният Щайнер, който е италианец по паспорт, но от онази немскоговоряща част Алпите, очароваше всички с шегите си, непринудения си стила, както и с това, че рядко се притесняваше, че е пред камера и казваше винаги това, което му е на уста.

След всеки сезон на "Drive to survive" той категорично печелеше класацията за любим персонаж, задминавайки с разлика самите пилоти, които уж трябваше да са главните герои в този спорт.

Но сериалът е едно, а представянето на пистата съвсем друго нещо, като след 10 години начело на "Хаас", Щайнер се разделя с тима.

Той не е уволнен, а просто изтеклият на 1 януари негов договор не бе подновен, като основната причина е недоволството на американския собственик Джини Хаас от последното място при конструкторите през последния сезон.

В съобщението, с което "Хаас" обяви раздялата с Щайнер бе отбелязано, че отборът е наясно с неговата роля в популяризирането на Формула 1 отвърд океана и в припознаването на "Хаас" като американски тим, но спортните резултати са незадоволителни.

Щайнер дори постави рекорд по продадени тениски, такива с неговия лик, които феновете изкупуваха, но на този етап той ще остане далеч от Формула 1.

Неговото място заема японецът Аяо Комацу.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822