Фенове на "Локо" (Сф): В Плевен стюарди ни нападнаха с електрошок

Спорт 20.11.2022 09:40 Снимка: ДНЕС+

Фенове на "Локо" (Сф): В Плевен стюарди ни нападнаха с електрошок

След победата на "Локо" (Сф) с 4:1 в Плевен над "Спартак" в 1/16-финалите на турнира за купата на България привърженици на гостите се оплакаха заради инцидент в техния сектор.

Ето какво пише фенският сайт lokosf.infо: "Мачът бе белязан от  ексцесии невиждани до сега в България. Случвало се фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор.

В края на първата част след като фенове на "Локомотив" се радват на развоя в мача служители на охранителна фирма "Атила" разбиват вратата на клетката за гости и въоръжени нахлуват в нея.

Запътват се към феновете на "Локомотив" и започва меле, при което пострадват двама фенове на железничарите и двама от нахлулите служители на фирмата.

След известно време в сблъсъка се включва и местната полиция, която влиза и започва да стреля с електрошок срещу Локомотивци вместо да изгони навън нахлулите охранители.

Питаме БФС какви мерки ще вземе? Това ли е дъното? Футбола за фенове ли е или ще подкрепят охранителни фирми решили да бият хора и когато срещнат отпор, полиция която ги подпомага?"

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233