Федерер не знае кога завръщането му на корта ще е възможно

Спорт 13.08.2021 19:12 Снимка: ДНЕС+

Федерер не знае кога завръщането му на корта ще е възможно

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер призна, че все още не знае кога ще може да се върне на корта и дали това ще стане на Откритото първенство на САЩ в края на месеца. Швейцарският маестро се възстановява от контузия в коляното след участието си на Уимбълдън, заради която пропусна Олимпиадата в Токио, както и турнирите от сериите Мастърс в Торонто и Синсинати.

"Добре съм, бях на почивка, от известно време не съм правил нищо заради коляното. След Уимбълдън трябваше да спра всичко. Тази седмица ще се срещна с лекарите и екипа ми и след това ще видим какво ще стане. За момента всичко все още е неясно", коментира носителят на 20 титли от Големия шлем пред Блик.

Федерер призна, че сега нещата са доста по-различни в сравнение с началото на кариерата му. "Преди въпросите бяха прости, на кое място съм в ранглистата и кой е следващият турнир? Сега е по-сложно. Как ще се чувствам, когато подновя тренировки? Какви са целите ми? Как да съвместявам всичко това със семейството ми? Какво ще каже останалата част от екипа ми? Сега настройката ми е различна, много по-ентусиазиран съм", каза Федерер, който преди няколко дни отпразнува 40-ия си рожден ден.

"Вече съм на 40 и все още съм в професионалния тенис. Кой би си го помислил? Не и аз. Чувствам се в хармония със себе си и съм сигурно, че предстоят още много страхотни неща", сподели Федерер, който е изиграл едва 13 мача от началото на годината

Ю Ес Оупън 2021 започва на 30 август и ще продължи до 12 септември. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911