Фаворитът Южна Корея започна с победа и настроение Купата на Азия

Спорт 15.01.2024 17:39 Снимка: АР/БТА

Фаворитът Южна Корея започна с победа и настроение Купата на Азия

Един от двата големи фаворита в Купата на Азия - Южна Корея, започна с очаквано победа своето участие на турнира. В първи мач от Група "Е" на надпреварата, южнокорейците победиха с 3:1 Бахрейн.

Мач, който до 60-ата минута не се развиваше никак леко за тима на Южна Корея, който е предвождан от немската легенда Юрген Клинсман на треньорския пост, както и от звезди от отбори като Тотнъм, ПСЖ и Байерн (Мюнхен).

Южнокорейците атакува по-настоятелно през първата част, но стигнаха само до едно по-опасно положение, докато странно или не, чистите положения създаваше отборът на Бахрейн чрез своите контраатаки.

Все пак корейците успяха да открият резултата в 38-ата минута, когато точен бе Ин-Беом Хуанг.

Бахрейн обаче започна втората част на доста високо ниво, направи два чисти пропуска, а в 51-ата минута логична и заслужено успя да изравни резултата.

Точен бе Абдула Ал-Хашаш, но почти цялата заслуга за гола, а и за опасните положения в атака в тези минути имаше изцяло звездата на тима Али Мадан.

Все пак Южна Корея показа кой е по-класният тим, с играчите в топ европейските първенства и бързо успя да си върне водачеството, като страхотно попадение от дистанция вкара играча на ПСЖ - Кан-ин Ли.

Той бе главният герой в мача с втория си гол в 69-ата минута. Ли се разписа за 3:1, а този момент сякаш пречупи всички съпротивителни сили на Бахрейн.

До края на мача Южна Корея изпусна куп положения да направи успеха си още по-убедителен, но в крайна сметка победи само с 3:1.

Другите два тима в тази група са Йордания и Малайзия.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822