Елвира Краснобаева отива да живее в Русия и да се състеза за Армения

Спорт 03.10.2024 19:36 Снимка: ДНЕС+

Елвира Краснобаева отива да живее в Русия и да се състеза за Армения

Елвира Краснобаева, обяви, че напуска в България, отива да живее в Русия и да се състезава за Армения. Нейното решение е категорично, подчерта в интервю за Радио Варна гимнастичката, която обясни, че причините за него са изцяло семейни.

„Доста трудно ми е да преживея всичко това, но мисля, че ще се справя с подкрепата на семейството си и близките. Това решение беше изключително трудно за мен и няма нищо общо с Федерацията по художествена гимнастика“, посочи Краснобаева.

В момента тя не тренира, но другата седмица отново влиза в зала.

Краснобаева благодари на Българската федерация по художествена гимнастика.

„Без тях наистина нямаше да мога да постигна нищо“, подчерта гимнастичката.

Елвира казва, че иска да запази добрите отношения с България и с екипа, с който е работила. Коментира и как дългогодишната ѝ треньорка Светлана Юриевна е приела новината.

„Госпожата също доста трудно преживява моето решение, защото с нея сме работили много, но няма какво да направим. Има такива ситуации в живота. Всички трябва да се успокоим малко. Искам да остана в добри отношения с всички. Не искам конфликти. Искам всичко да е наред, защото сме хора. Това са абсолютно нормални неща. Много съм благодарна на всички треньори и хора за подкрепата им. Аз не я затварям вратата към България, защото никой не знае какво ще се случи. Може да се върна да живея тук след време“, казва тя в интервюто.

„Готова съм за нов път - ще трябва да работя още повече, за да направя и изработя новите съчетания“, допълни тя. Краснобаева заяви: „Реших, че семейството ми е по-важно от гимнастиката“.

CHF CHF 1 2.08333
GBP GBP 1 2.34827
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.1615
USD USD 1 1.76662