Джокович за "Ролан Гарос": Какъв фаворит, вижте как играя...

Спорт 25.05.2024 15:59 Снимка: ДНЕС+

Джокович за "Ролан Гарос": Какъв фаворит, вижте как играя...

Новак Джокович се изсмя на въпрос на репортер дали се чувства като големия фаворит преди старта на "Ролан Гарос". Вторият за годината турнир от Шлема стартира в неделя, когато на корта ще излезе и Григор Димитров.

Първата ракета на България среща Александър Ковачевич (САЩ) на старта на своето участие в надпреварата.

В неделя ще има и други страхотни мачове, като например битката на динозаврите Анди Мъри и Стан Вавринка, както и появата на корта на един от фаворитите - Андрей Рубльов, срещу Таро Даниел (Япония).

Джокович в петък отпадна от турнира в Женева, където загуби на полуфинал от Томас Махач (Чехия). Световният №1 продължава да няма дори достигнат финал през календарната година. И формата му е все по-притеснителна.

"Разбира се, че съм разтревожен - призна Ноле след поражението в Женева. - Не знам какво да мисля. Дори не знам как успях да спечеля един сет срещу Томас.

Надявах се да играя три мача и да спечеля турнира. Надявах се да съм в по-добро състояние, да се чувствам по-добре. Трудно е да се концентрираш върху тениса, когато мислиш за други неща...

Но идва "Ролан Гарос" и трябва да съм максимално фокусиран.

Не съм фаворит в Париж, какъв фаворит... Вижте как играя. С изключение на няколко мача, през цялата година не съм никак в добра форма. Но нещата са такива, каквито са."

В същото време Александър Зверев призна, че е бил шокиран, когато е научил жребия за първия кръг. Германецът, поставен като №4 в турнира, ще играе още на старта срещу 14-кратния шампион Рафаел Надал. Испанецът влиза в своята любима надпревара като световен №276 и в края на кариерата си.

"Играеш срещу легендата - каза Зверев. - Това е невероятно. Да срещнеш Рафа в първи кръг... Очакваш да се изправиш срещу него поне на четвъртфинал...

Това е неговият турнир, той е шефът в Париж. Невероятно е, че ще се видим на корта толкова рано."

Друг голям фаворит - Яник Синер, призна, че влиза в турнира с леки притеснения около контузията в бедрото.

"Изглежда съм напълно здрав и тренирам нормално. Но не съм в оптимална форма, защото пропуснах мачовете в последните седмици", разкри световният №2.

CHF CHF 1 2.03647
GBP GBP 1 2.31213
RON RON 10 3.92903
TRY TRY 100 5.56076
USD USD 1 1.82856