Джокович няма да участва в Индиън Уелс, Димитров зае мястото му в схемата

Спорт 10.03.2022 12:11 Снимка: БГНЕС

Джокович няма да участва в Индиън Уелс, Димитров зае мястото му в схемата

Световният номер 2 Новак Джокович потвърди, че няма да участва в турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс, тъй като не е ваксиниран срещу Covid-19 и няма право да пътува до САЩ. Вчера сръбският тенисист бе включен в жребия за основната схема за надпреварата, където той е поставен под номер 2, което породи въпроси дали той все пак няма да играе в първия за годината Мастърс турнир.

Тази нощ обаче той потвърди, че няма как да играе в калифорнийската пустиня, заради ваксинационния си статут. "Когато бях автоматично включен в списъка с участници в Индиън Уелс и Маями, знаех, че вероятността да участвам е малка. Американският Център за контрол на заболяванията потвърди, че правилата няма да се променят, така че няма да мога да играя в САЩ. Желая късмет на всички, които ще участват в тези страхотни турнири", написа Джокович в Туитър. Това означава, че носителят на 20 титли от Големия шлем ще пропусне и Мастърса в Маями, който започва в края на месеца.

Новината бе добра за първата ракета на България Григор Димитров, който заема позицията на Джокович в схемата и по този начин ще почива в първия кръг, а във втори ще чака белгиеца Давид Гофен или Джордан Томпсън от Австралия. Първоначално Димитров бе сред непоставените и трябваше да премери сили с американеца Томи Пол в първия кръг, а победителят да се изправи срещу третия в света Александър Зверев. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027