Джокович към ядосал го зрител в Мелбърн: Ела и ми го кажи в лицето

Спорт 18.01.2024 11:18 Снимка: ДНЕС+

Джокович към ядосал го зрител в Мелбърн: Ела и ми го кажи в лицето

На Новак Джокович явно му действа добре, когато публиката е срещу него.

Точно това се случи и в мача му с представителя на домакините от Австралия Алексей Попирин във втория кръг в Мелбърн.

Зрител подвикна нещо на сърбина, който се приближи към трибуната и отговори: “Искаш нещо да ми кажеш ли? Ела и ми го кажи в лицето. Ела, де!” В резултат на това сърбинът бе освиркан, но това явно го мотивира още повече.

Въпреки че има здравословни проблеми - запушен нос и болки в крака, водачът в световната ранглиста спечели 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3 и ще играе с Томас Мартин Ечевери (Арж).

“Скандалът със зрителя определено ми помогна. Той бе много надъхан, но в един момент смелостта му се изпари. Но го разбирам, вероятно бе изпил няколко преди мача. Каза какво ли не по мой адрес. Все пак тези хора си плащат билетите, за да ни гледат, и искат да се забавляват. Това е тяхно право. Никога не съм казвал на някого да напусне трибуните или пък на съдията да отстрани зрител.

Няма и да го направя, защото той е дал пари и в този смисъл може да прави каквото си иска. Но когато минава границите, трябва да му кажа няколко думи. Но май имах нужда това да се случи, за да се събудя.

В този мач съм доволен от резултата, но не и от тениса си. В последно време определено не играя добре”, коментира рекордьорът по титли от “Големият шлем”.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822