Джокович: Имам огромен глад за още трофеи

Спорт 21.11.2022 15:09 Снимка: БГНЕС

Джокович: Имам огромен глад за още трофеи

"Не знам какво ми е приготвило бъдещето, но знам, че в себе си има огромен глад да печеля още трофеи. Да пиша историята на този спорт, да се състезавам на най-високо ниво по целия свят, да нося положителни емоции на фенове. Това ме мотивира силно да продължавам", сподели Новак Джокович, след като спечели шеста титла от Финалите на АТП, изравнявайки рекорда на Роджър Федерер.

Сърбинът надви Каспер Рууд от Норвегия със 7-5, 6-3 във финала на турнира в Торино, за да се превърне в най-възрастния тенисист, вдигал този трофей. "Седем години от последната ми титла от този турнир е дълго време. В същото време това прави тази победа още по-сладка. Финалите обикновено се решават от много малки детайли. И в двата сета по един пробив бе достатъчен. Опитвах се да бъда много агресивен и се получи. Много съм доволен от представянето си", сподели Джокович, който след успеха бе поздравен лично от звездата на Милан Златан Ибрахимович.

По този начин Джокович записа 25 победи и само една загуба (ако не се брои отборната надпревара Лейвър Къп) във втората половина на годината, печелейки титлите от Уимбълдън, Тел Авив, Астана и Финалите на АТП, като поражението дойде във финала на Мастърса в Париж. Джокера завършва годината на пето място в света, въпреки че не бе допуснат до участие в Аустрелиън Оупън и Ю Ес Оупън, а точките от успеха му в Уимбълдън не се броят за ранглистата.

CHF CHF 1 2.01383
GBP GBP 1 2.28913
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.65727
USD USD 1 1.8387