Две нули отдалечиха Ботев и Черно море от целите им

Спорт 31.03.2024 22:55 Снимка: ДНЕС+

Две нули отдалечиха Ботев и Черно море от целите им

"Моряците" бяха лидери преди малко повече от месец, а вече са с на пет точки зад Лудогорец

Ботев (Пловдив) и Черно море направиха нулево реми на "Колежа".

Резултат, който със сигурност не е бил в плановете на нито един от двата тима, но и резултат, който изглежда логичен с оглед на показаното.

В Пловдив преобладаваха предимно единоборствата, а чистите шансове пред двете врати не бяха много.

Домакините бяха по-активни и изглеждаха по-опасни през по-големи части от срещата, но и при малкото добри възможности националният страж Иван Дюлгеров се намесваше отлично на вратата на варненци.

Черно море пък не направи почти нищо опасно в атака, като първият точен изстрел за лидера от есенния полусезон бе едва в заключителните минути.

Мач, който със сигурност и двата тима искаха да спечелят, но в никакъв случай не направиха достатъчно, а по-скоро внимаваха да не загубят.

Така Черно море взе първа точка за трите си гостувания от началото на годината и вече изостава на пет точки от първото място, което заемаше преди малко повече от месец.

Варненци са на две точки от втория ЦСКА и на пет от Лудогорец, който освен това е и с мач по-малко. По всичко личи, че до края на сезона целта пред Черно море ще е запаването на място в топ 3 и участие в европейските турнири.

Колкото до Ботев, там мислите са насочени към полуфиналите за Купата, но и към седмото място, даващо право на бараж за Европа.

Към момента Ботев е девети с 34 точки, две по-малко от Крумовград и Арда.

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612