Две компании с интерес за акциите на "Левски"

Спорт 14.09.2023 10:37 Снимка: ДНЕС+

Две компании с интерес за акциите на "Левски"

Британски и европейски инвеститор гледат към “сините” след провала на преговорите с “Юнайтед груп”

Две компании имат интерес към акциите на “Левски”, научи “24 часа” от няколко източника. Става въпрос за европейски и британски инвеститор, като зад втория стоят капитали от Близкия изток.

Наско Сираков бе в напреднали преговори с “Юнайтед груп” за продажбата на мажоритарния пакет от акции, които обаче пропаднаха.

Разговорите с евентуалните кандидат-купувачи ще продължат, след като мажоритарният собственик на “сините” се прибере от 1-седмичната почивка, която си даде по време на паузата за мачовете на националните отбори.

В същото време “сините” ще излязат днес срещи “Пирин” без капитана си Андриан Краев

Полузащитникът ще получи почивка от треньора Николай Костов, след като взе участие и в двата мача на националния отбор през миналата седмица. Програмата на столичани е сгъстена и наставникът на тима ще трябва да направи ротации. “Левски” трябва да изиграе 2 срещи в рамките на 4 дни. След домакинството на благоевградчани днес в понеделник “сините” гостуват на новака “Крумовград” в понеделник.

Под рамката на вратата на “Левски” също ще има промяна. Твърдият титуляр в последните 7 месеца Пламен Андреев няма да излезе от първата минута. И младият страж ще получи почивка, след като пази и в двата мача на младежките национали. Поради тази причина треньорът Костов най-вероятно ще гласува доверие на Николай Михайлов. Футболист №1 на България за 2011 г. има само един официален двубой за “Левски”. Той бе при загубата 0:1 от “Черно море” в първия пролетен кръг на шампионата на 11 февруари. Срещата се игра във Велико Търново, тъй “столичани” бяха наказани. В двубоя Михайлов се отчете с няколко грешки, а феновете го обвиниха за гола, който му бе вкаран от Александър Василев.

Почти сигурно в обичания състав на “сините” ще има още една промяна. Бранителят Кристиан Димитров ще е под въпрос до последно за срещата с “Пирин”. Новият национал пропусна една от тренировките преди мача с благоевградчани. На линия за срещата довечера ще са Хосе Кордоба и Асен Митков. Първият се върна във вторник вечерта от Централна Америка. Един от стожерите в “синята” отбрана игра 2 мача за родината си Панама в турнира от Лигата на нациите. Митков пък бе в състава на младежите, които онзи ден победиха Израел 1:0.

Гостите от “Пирин” пък все още нямат победа в Първа лига през този сезон. Благоевградчани са единственият тим в т.нар. роден елит, който няма успех.

“Пирин” се намира в серия от 4 поредни загуби

Последният гол пък, който благоевградчани вкараха, бе през юни. В 22-ата мин в срещата с “Берое” Данило Кондраков откри резултата, но след това старозагорци обърнаха.

“Отиваме с нагласата да се борим и да откраднем точки на “Герена”, каза треньорът на “Пирин” Иво Тренчев. Специалисът отново няма да може да използва преотстъпения от ЦСКА Бисмарк Чарлс, който е контузен.

Според Тренчев “Левски” е един от най-добрите отбори. Треньорът изчетка съперника за атакуващия стил на игра, който момчетата на Николай Костов практикуват.

“Ние няма да се предадем. Срещата ще бъде много важна. Сега е шансът на младите да се докажат точно в двубой срещу “Левски”, добави още Иво Тренчев.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095