Две актуални шампионки от Мелбърн в пряк сблъсък: Сабаленка пак надделя

Спорт 23.01.2024 17:50 Снимка: Getty Images

Две актуални шампионки от Мелбърн в пряк сблъсък: Сабаленка пак надделя

Шампионката на сингъл победи тази на двойки и ще играе на полуфинал

Шампионката Арина Сабаленка продължава успешния си поход към защитата на своята титла от Australian Open.

Световната №2 надви Барбора Крейчикова с 6:2, 6:3 за 71 минути и вече е на полуфинал в турнира.

За тенисистката от Беларус това е шести пореден полуфинал в Шлема. Нейната серия започна още на US Open през 2021-а и продължава до днес, като в този период тя на два три пъти отпадна на полуфинал, загуби едина финал, а преди година в Мелбърн спечели титлата.

А ако има тенисистка, която може да спре Сабаленка точно в този момент това сякаш е опонентката й в следващия кръг - световната №4 Коко Гоф. Това са двете дами в най-добра форма и сблъсъкът им в четвъртък ще е нещо като финал преди финала.

Иначе днешният мач противопоставяше две актуални шампионки от Австралия с разликата, че Крейчикова спечели последните две издания при двойките, преди да реши по-сериозно да се отдаде на кариерата си на сингъл.

Световната №9 обаче днес не успя да се противопостави на мощта и силните удари на Сабаленка.

Сабаленка проби за 2:1 в първия сет, след това направи втори пореден брейк за 4:1, а макар Крейчикова да върна един от пробивите, последва нов такъв за представителката на Беларус, която поведе с 5:2 и затвори сета с 6:2.

Сет, в който Крейчикова успя да вземе само един от своите сервис геймове.

Вторият сет отново не бе съпътстван от особена интрига, защото Сабаленка набързо поведе с 4:1, a след това затвори сета с 6:3.

Наистина невероятно представяне до момента, защото от началото на турнира Сабаленка не само не е губила сет, но не е губила и повече от три гейма в сетовете, които печели.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481