Двама национали отказват да преподпишат с ЦСКА

Спорт 08.03.2024 11:11 Снимка: ДНЕС+

Двама национали отказват да преподпишат с ЦСКА

Предложенията към защитниците били с непроменени финансови условия

Защитниците Иван Турицов и Енес Махмутович карат последните си месеци в ЦСКА. Договорите на двамата изтичат през лятото и по всичко личи, че няма да бъдат подновени, пише „Тема Спорт“. Те получиха предложения за нови контракти в началото на тази година. Офертата на ЦСКА обаче е била българският и люксембургският национал да продължат да носят червената фланелка при същите финансови условия, както досега. Те са отхвърлили тези предложения, като биха се съгласили да преподпишат само при повишаване на месечните им възнаграждения. От клуба обаче поне засега нямат намерения да удовлетворят исканията им. Така Турицов и Махмутович ще напуснат Борисовата градина през лятото като свободни агенти.

По време на зимния трансферен прозорец имаше сериозен интерес към родния национал от страна на швейцарския Сион. В крайна сметка до сделка не се стигна, но ЦСКА се подсигури с негов заместник и реална алтернатива за пролетния полусезон – Мартин Стойчев. Именно бившият футболист на Септември и Арда започна като титуляр в последния мач на армейците срещу Берое (3:0), тъй като Турицов лекува травма в аддукторите. Той няма да е готов и за гостуването на ЦСКА 1948 в Бистрица утре, така че младежкият национал отново ще стартира от първата минута. Твърде вероятно е той постепенно да бъде интегриран като константна фигура в 11-те с оглед на изтичащия договор на Турицов.

Освен Махмутович още двама централни бранители не са подновили контрактите си с ЦСКА. Става въпрос за нидерландците Юрген Матей и Мено Кох. Вторият със сигурност напуска през лятото като свободен агент, а бъдещето на капитана ще се решава в следващите месеци.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини