Два мига невнимание костваха на Черно море мястото в Европа

Спорт 02.08.2024 08:36 Снимка: ДНЕС+

Два мига невнимание костваха на Черно море мястото в Европа

Португалски защитник вкара два пъти за Апоел и елиминира "моряците

Европейското участие на Черно море след почти 10-годишно прекъсване приключи след само два мача. Сребърните медалисти от последния сезон в родното първенство загубиха с 1:2 от израелския Апоел (Беер Шева) във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите и след 0:0 в първия мач напускат надпреварата, като ще трябва да се концентрират върху изявите си на местно ниво.

Динамично начало даде надежда на феновете за хубав мач. На трибуните в Разград имаше няколко хиляди души, които подрепяха българите и ги караха да се учвстват у дома си, за разлика от първия мач в Ловеч, когато бройката на билетите бе ограничена.

Свободен удар около дъгата на българското наказателно поле даде на Антонио Сефер първа възможност за нещо опасно - в 10-ата минута, ала той стреля над гредата на Пламен Илиев.

Черно море не губи кой знае колко време и само минутка по-късно отправи първия точен изстрел в мача след прекрасна индивидуална акция на Мазир Сула и шут от дистанция, попадна обсега на вратаря Марсиано. Секунди по-късно пък Уеслен стреля неточно от десетина метра.

След като в първите 15 минути "моряците" бяха една идея по-активни, ролите се смениха и Апоел взе инициативата, за да стигне до първия гол за вечерта. Той дойде в 25-ата минута, когато при центриране от корнер защитата в зелено-бяло заспа и остави Елдер Лопеш сам на първа греда, а той с лекота отбеляза за 0:1.

Осем минути по-късно обаче надеждата за българите се върна благодарение на Андреас Калкан. В 33-ата минута румънецът бе безпощаден от фаул фронтално срещу вратата, реализирайки хубав гол с мощен изстрел за 1:1.

Снимка: Bulphoto

Второто полувреме започна с димна завеса, дошла от сектора с гостуващи фенове, а това доведе до спирането на играта за няколко минути.

Гостите стигнаха до добро положение в 54-ата минута, когато Тургеман бе изведен отдясно в наказатленото поле, но стреля покрай вратата.

Илиан Илиев потърси повече варианти в нападение и след час игра пусна Исмаил Иса вместо Асен Дончев, но вместо да стигнат до втори гол, варненци получиха такъв.

В 64-ата минута българската защита отново не бе организирана добре и миг невнимание доведе до второ попадение на Ендрик Лопеш. Португалският защитник пак вкара с глава, като този път центрирането бе от свободен удар, а той бе забравен пред вратарското поле и реализира за 1:2.

Снимка: Bulphoto

С оглед на случващото се домакините тръгнаха напред, но се сблъскаха с добре подреден в защитен план съперник, който явно знаеше какво да очаква.

Българският национал Йоан Стоянов влезе в игра за гостите, а пък смените на Черно море раздвижиха атаката на тима. Дуду бе доста активен по дясното крило, като в 88-ата минуна негов изстрел от малък ъгъл бе спасен от вратаря, а после именно №11 в зелено и бяло центрира, а Брено стреля с глава и гръб към вратата - но една идея по-високо от необходимото.

В следващия кръг Стоянов и Апоел ще играят срещу чешкия Млада Болеслав.

CHF CHF 1 2.07713
GBP GBP 1 2.32505
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.17894
USD USD 1 1.76408