Дузпа в последната минута прати Динамо (Минск) на пътя на Лудогорец в Шампионска лига

Спорт 17.07.2024 09:06 Снимка: ДНЕС+

Дузпа в последната минута прати Динамо (Минск) на пътя на Лудогорец в Шампионска лига

Ако Лудогорец елиминира Динамо от Батуми, ще играе с Динамо от Минск

Първенецът на Беларус - Динамо (Минск), ще бъде съперник на Лудогорец във втория кръг на Шампионска лига, ако разбира се разградчани достигнат до него.

На този етап изгледите са точно такива, защото Лудогорец победи Динамо (Батуми) с 3:1 в първата си среща в Европа за сезона и има солиден аванс преди утрешния реванш в Грузия.

Ако всичко се развие по план и Лудогорец продължи напред, то шампионът на Беларус ще е следващият опонент на разградчани.

Това стана факт след късна драма в Ереван, в която Динамо (Минск) победи с 1:0 местния Пюник.

Първият мач между двата тима бе завършил при нулево реми, а реваншът в Армения се развиваше при същия резултат и нещата отиваха към продължения, преди израелският главен съдия да отсъди дузпи.

С отговорната задача да изпълни наказателен удар в 90-ата минута се нагърби опитният Алексей Гаврилович, който вкара за 1:0 и прати Динамо в следващия кръг.

Добрата новина за Лудогорец е, че беларуските клубове не домакинства у дома и по всяка вероятност гостуването ще се проведе в Унгария, докато първият мач трябва да е в Разград след седмица.

Ако Лудогорец елиминра Динамо от Батуми утре, а след това се справи и с Динамо от Минск в следващия кръг, това ще гарантира на родния шампион участие минимум в групите на Лигата на конференциите.

CHF CHF 1 2.03541
GBP GBP 1 2.32912
RON RON 10 3.9348
TRY TRY 100 5.48606
USD USD 1 1.80294