Димитър Велковски: Ще съм щастлив, ако се озова в националния отбор (ВИДЕО)

Спорт 24.09.2020 10:57 Снимка: ДНЕС+

Димитър Велковски: Ще съм щастлив, ако се озова в националния отбор (ВИДЕО)

Димитър Велковски беше едно от главните действащи лица за успеха на Серкъл Брюж над Сент Трюйден с 3:0 в последния мач от 6-ия кръг на белгийската Юпилер лига. Той отново бе титуляр и един от най-активните на терена, а също така подаде и за първия гол в мача. По телефона от Белгия Велковски сподели за Sportal.bg, че тотално са надиграли своя противник във въпросния мач.

"Подадох за първия гол, но за мен не това е най-важното. Аз искам отборът да върви напред и да се представя добре. В неделя ни очаква дербито с другия отбор от Брюж - шампионите на Белгия. Надявам се да се представим добре и да вземем някакви точки от тази среща", каза бившият защитник на Славия.
От този сезон Серкъл Брюж е воден от англичанина Пол Клемънт, който е бивш мениджър на Рединг и Суонси, а е бил асистент и в грандовете на европейския футбол Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен). Велковски призна, че при него тренировките са много впечатляващи.
"Наставникът набляга много повече на занимателните тренировки. Всичко е свързано с игри - дали ще е тактическа тренировка или техническа, винаги се минава през някакъв вид игра. Заниманията също така са с много висок интензитет, което ни помага в мачовете", каза 25-годишният български футболист.

Въпреки, че играе добре и редовно в своя тим, той не попада в сметките на националния селекционер Георги Дерменджиев, но не е подразнен от този факт. 

"Неведнъж съм казвал, че ще съм щастлив, ако се озова в националния отбор, но няма да остана разочарован, ако това не се случи, защото зная, че има и други момчета, които заслужават да са там. Радвам се, че съм титуляр и ще направя всичко възможно името на България да се прочуе, за да може още момчета да направят трансфер в Европа", каза Велковски. /sportal.bg

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822