Дерменджиев след ремито: Стратегически резултат

Спорт 16.02.2024 11:07 Снимка: АР/БТА

Дерменджиев след ремито: Стратегически резултат

Георги Дерменджиев призна, че постигнатото реми срещу Сервет е стратегическо и изрази задоволството си, че всичко в този сблъсък ще се решава в Разград.

Общо взето това бе и преобладаващото мнение на всички в лагера на родния шампион, които признаха, че не са изиграли най-добрия си мач, но все пак са постигнали един добър турнирен резултат.

Играчите отчетоха също така, че да играят на хибриден терен като този в Женева не е от най-приятните за тях неща, като също така изразиха увереност, че в Разград нещата ще са различни.

А ето и какво каза треньорът Георги Дерменджиев:

"Преди мача казах, че игрово са по-добре от нас. Резултатът е стратегически. Казах на момчетата, че ние играем два мача и тези мачове се играят за резултат. Доволен съм от мача, ние имаме да наваксаме още малко, за да се подобрим.

Самите играчи, когато резултатът е 0:0 и върви към края, те започват да се прибират без да искат, за да го запазят. Разговаряхме в съблекалнята и те го споделиха с мен. Преди мача аз казах, че Сервет е добър отбор, добре окомплектован.Ще се опитаме във втория мач да вземем по-добър резултат, за да може да се класираме".

В минути след мача кратки интервюта дадоха трима от играчите на Лудгорец.

Бърнард Текпетей:

"В началото се опитахме да дадем всичко от себе си. През второто полувреме не ни се получиха нещата. Най-важното е, че завършихме наравно и всичко оставихме да се решава на реванша в Разград след седмица.

За съжаление не успяхме да създадем много голови положения. Има много какво да подобряваме и да се надяваме, че ще играем все по-добре. Най-важното е да играем като отбор. Не са важни индивидуалностите. Трябва да останем фокусирани, да се приберем и да си довършим работата".

Лудогорец направи равенство 0:0 като гост на швейцарския Сервет в първи мач от плейофния елиминационен кръг на турнира Лига на конференциите.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822