Ден за Суперкупата на Европа: Чакаме дебюта на Мбапе за Реал Мадрид

Спорт 14.08.2024 10:27 Снимка: ДНЕС+

Ден за Суперкупата на Европа: Чакаме дебюта на Мбапе за Реал Мадрид

Реал Мадрид излиза срещу Аталанта в традиционния мач за Суперкупата на Европа тази вечер, а с него официално се слага старт на сезона в клубния футбол на континента.

Не, че сме имали чувството, че той е спирал - Евро 2024 още не е заглъхнало, вече се играят мачове в турнирите на УЕФА (включително с четири български отбора), а нашето първенство е в разгара си.

Но тази вечер от 22:00 часа във Варшава Реал Мадрид - шампион на Европа, излиза срещу Аталанта - носител на трофея в Лига Европа. И това се смята за повдигане на завесата за същинската част от сезона в клубния футбол.

Предаването у нас е на btv action и MAX Sport 3 HD.

Интересът към мача на стадион "Народни" в полската столица е огромен, а най-голям е заради присъствието в групата на тима от Мадрид на Килиан Мбапе.

Френската суперзвезда започна тренировки едва на 7 август, след като получи по-дълга почивка от европейското първенство.

Но Мбапе ще играе довечера, вероятно не като титуляр. Треньорът Карло Анчелоти планира да го пусне за някаква част от мача като резерва. Джуд Белингам също тренира едва от няколко дни, но и той пътува за Варшава.

Мадрид има една-единствена грижа - офертата от Ал Ахли за Винисиус Жуниор, която, според испанските медии, е най-голямата в историята на футбола - около 250 милиона евро.

Бразилецът не иска да ходи в Саудитска Арабия, а клубът не иска да го пуска. Но... такива пари не се виждат всеки ден.

Чака се решение в следващите дни. 

CHF CHF 1 2.07625
GBP GBP 1 2.34686
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.12889
USD USD 1 1.75285