Даниил Медведев: Ще съм нов човек, оставям телефона и видео игрите

Спорт 13.01.2024 11:29 Снимка: ДНЕС+

Даниил Медведев: Ще съм нов човек, оставям телефона и видео игрите

Най-добрият руски тенисист Даниил Медведев си пожела да е различен човек през 2024 година и да обърне много по-сериозно внимание на представянето си на корта, както и на своето семейство.

Промяната в поведението му вече личи, тъй като той взе интересно решение за началото на сезона, като не игра на нито един подготвителен турнир преди Australian Open.

Целта е била световният №3 да прекара повече време със съпругата си Даря и дъщеря си Алися.

Даниил се зарече да спре да използва толкова много телефона си, както и видео игрите, които го държат буден до късна през нощта.

"Обикновено късата подготовка преди сезона и участието на турнир ми вършат работа, но тази година реших да променя.

С това поемам риск, защото го правя за първи път и знам, че в първите мачове ще е сложно. Исках да прекарам повече време със семейството си и да имам истинска ваканция. Това е нещо, което не се бе случвало в последните четири години.

През миналата година се чувствах физически и ментално изтощен след US Open, така че се нуждаех от нещо различно. Смятам, че пред мен има светло бъдеще и е време да покажа най-добрия си тенис в Австралия.

В подготовката преди сезона мислих за това и смятам, че трябва да променя личността и навиците си. Трябва да съм по-фокусиран върху важните неща и да прекарвам по-малко време на телефона или във видео игрите. Мисля повече за тенис и за физическото си състояние. Искам да съм различен човек.

Преди имах много дни, в които си лягам около 2 през нощта и знам, че това трябва да спре", сподели Медведев.

Руснакът ще стартира Australian Open срещу френския квалификант Терънс Атман, а на осминафиналите е възможно да се изправи срещу Григор Димитров, ако двамата вземат първите си три мача.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822