Дамбраускас: Имаме ясна цел за предстоящите 40 мача

Спорт 27.07.2021 18:12 Снимка: ДНЕС+

Дамбраускас: Имаме ясна цел за предстоящите 40 мача

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира предстоящия реванш срещу Мура от втория квалификационен кръг в Шампионска лига.

Двубоят е утре (сряда - 28 юли от 21:00 часа) на Хювефарма Арена. В първия двубой двата тима завършиха 0:0 и развръзката остана за реванша.

"Вярвам, че мачът няма да е много по-различен от това, което беше в Словения. Ние трябва да сме готови, защото Мура е опасен отбор, но все пак трябва мислим повече за нашия стил и да успеем да преодолеем стабилната защита на съперника. Показахме, че имаме дълбочина в състава и можем да разчитаме на всички. Ще избера 11 футболисти, с които смятам, че имаме шанс да вкараме през първото полувреме”, каза Дамбраускас.

“Когато Лудогорец има пространство може да бъде изключително опасен. През миналата година имахме проблеми, но работихме много и имаме подобрение. Когато се играе срещу сгъстена защита има проблеми, ние работим постоянно, за да можем да подобрим тези неща. Вярваме в прогреса, върху това, което правим на терена”, допълни треньорът.

"Може да говорим за една дълбока тактически дискусия, може да говорим много, за това как отборът да печели първа или втора топка. Най-лесната част е да се подготви отборът как да пресира, това се получава с просто една добра организация на отбора, когато имат физическия капацитет, може да се постигне този ефект. Лудогорец е имал проблеми срещу отбори, които пресират високо и е възможно да се получат грешки", каза още той.

"Работим върху това как да контролираме топката, да диктуваме темпото на игра, работим много. Целта е да показваме това в предстоящите 40 мача".  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448