COVID-19 не спира родния футбол

Спорт 07.08.2020 12:36 Снимка: ДНЕС+

COVID-19 не спира родния футбол

Сезон 2020/2021 в efbet Лига ще стартира с мач за историята, в който за първи път един срещу друг ще се изправят двата отбора, носещи името ЦСКА. Жребият отреди двата клуба, имащи претенции за наследник на автентичния ЦСКА, фалирал през 2016 година, да се срещнат още в първи кръг на родния елитен шампионат.

Десният бек на ЦСКА Иван Турицов е убеден, че отборът ще спечели срещу новака в елита. "Прогнозата ми е за убедителна победа. Настроението в отбо­ра е добро, всички сме готови за успеха. Али Coy ще вкара първия гол, в 19-ата минута. Отборът е напълно готов да бъде новият шампион на България".

Новият капитан на ЦСКА Валентин Антов пък заяви, че от­борът е подготвен достатъ­чно добре и отсече: "Ние сме ЦСКА, така че винаги излизаме за победа".

ЦСКА u ФК ЦСКА 1948 Сф ще предложат днес на зрителите най-доброто, с което разполагат. И двамата треньори Стамен Белчев и Красимир Балъков не предвиждат изненади по стартовите си състави.

Армейците ще заложат на 11-те, които Белчев налагаше в контролите. На пейката ще останат националите Петър Занев и Кристиян Малинов, а Тиаго ще бъде предпочетен
пред Белтраме за позицията зад централния нападател Али Coy. В средата на терена ще са новите попълнения Санкаре и Юга, а по двете крила ще атакуват Енрике и Кери, като двамата ще си разменят места¬та.

Наставникът на символичните домакини Красимир Балъков няма да може да разчита на контузения голмайстор на Втора лига от миналия сезон Андон Гущеров и на новото попълнение Георги Русев от Септември Сф, който се възстановява след коронавирус.

Имаше предположения, че Гущеров ще е на линия, но вчера Балъков обяви, че няма да рискува с включването му в групата. За срещата трябваше да е наказан левият бек Димо Атанасов, който бе изгонен в четвъртфинала за купата с Локо Пд в началото на март, но след прекратяването на шампионата във Втора лига Изпълкомът на БФС взе решение да анулира наказанията на тези играчи от втория ешелон, които не са имали възможност да ги изтърпят. Димо Атанасов е един от мнозината в състава на Балъков, който е играл в Лудогорец или Левски. Той бе част от разградчани в ранен етап от кариерата си. Оттам идват също вратаря Даниел Наумов и халфовете Денислав Александров, Ивайло Климентов и Серкан Юсеин, или общо цели петима състезатели. Бивши играчи на Левски пък са Сашо Александров-Бодичека, Димитър Пиргов, Галин Иванов и Даниел Младенов. Или общо 9 футболисти, минали през Разград и "Герена", са част от състава на новака в елита./tribune.bg

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543