Черно море приема Амиго Северозапад в първия финал на Националната лига по футзал

Спорт 18.06.2024 13:24 Снимка: ДНЕС+

Черно море приема Амиго Северозапад в първия финал на Националната лига по футзал

Часът на истината в Националната лига по футзал настъпи! Черно море приема Амиго Северозапад в първия мач от финалната серия за определяне на шампиона. Двубоят е от 20,00 часа в зала "Владислав" и се очаква с огромен интерес от феновете на "моряците", съобщава НОВСПОРТ. Вторият мач е в залата на НСА в София на 24 юни, където на следващия ден ще има трета, решителна среща за титлата, ако победите са поделени. От Футзал клуб Черно море отправиха покана към бившия спортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Красен Кралев да подкрепи от трибуните отбора в мача довечера. "Вярваме, че тази година ще се поздравим с успех и ще слушаме химна на Шампионската лига облечени в любимия зелено-бял екип", написаха "моряците".

Черно море и Амиго Северозапад заслужено стигнаха до финала, защото през цялата година се представяха най-добре в лигата. В редовния сезон настоящият шампион Амиго завърши на първо място с актив от 39 точки, докато "моряците" останаха с 36. Черно море единствен успя да победи дотук първенеца, като се наложи с 6:4 във Варна. Ответният двубой в София завърши при резултат 5:1 за Амиго Северозапад.

И двете срещи бяха много интересни и изпълнени със здрави сблъсъци и единоборства, като в тях бяха показани общо 12 жътли и два червени картона, включително и за треньора на варненци Мило Тодорович. Затова сега със сигурност ни очакват много интересни сблъсъци, с непредвидим победител.

Шампион на България и представител в Шампионската Лига на УЕФА ще бъде този отбор, който стигне до две победи в тези три мача. При равенство в някоя от срещите, се изпъняват дузпи за определяне на победителя.

CHF CHF 1 2.04264
GBP GBP 1 2.31555
RON RON 10 3.92974
TRY TRY 100 5.53808
USD USD 1 1.82549