Черно море потопи ЦСКА 1948 и поведе в класирането

Спорт 22.08.2021 08:09 Снимка: ДНЕС+

Черно море потопи ЦСКА 1948 и поведе в класирането

Черно море спечели с 3:2 гостуването си на ЦСКА 1948 от петия кръг на efbet Лига.

Успехът на ст. "Васил Левски" изстреля варненци начело в класирането. Те изпревариха с точка Ботев Пд. Тимът на Илиан Илиев няма загуба през сезона, а до този мач не бе допускал гол във вратата си. "Червените" пък записаха четвърто поражение и остават на дъното на подреждането само с 1 т.

Черно море натисна от първата минута и в седмата вече водеше в резултата. Отлична акция на гостите завърши с подаване на Родриго Енрике в наказателното поле, където Леандро Андраде отблизо матира Наумов - 0:1!.

В 17-ата остро центрира на Родриго Енрике беше изчистено от Георги Ангелов. Две по-късно Ивайло Чочев пробва изстрел извън пеналта, но прати топката встрани от вратата на гостите.

ЦСКА 1948 пропусна чудесна възможност да изравни в 22-ата минута. След изпълнение на корнер пред вратата на Черно море, топката стигна до Марио Топузов, който нанесе удар от дъгата. Топката летеше заплашително към вратата на замръзналия на място Георги Георгиев, но за щастие на "червените" рикошира в техен футболист и излезе в корнер.

Нов шанс пред домакините се откри в 33-ата минута. Георги Русев получи в наказателното поле и стреля, но над вратата. В ответната атака Стефан Велев беше изведен сам срещу Наумов, но не уцели вратата. На повторението се видя, че има и засада, така че евентуално попадение нямаше да бъде зачетено.

Так се стигна до 35-ата минута, когато грешка на Георги Георгиев позволи на домакините да изравнят. Той подари топката на Топузов, който пък я прати в опразнената врата - 1:1.

Две минути преди края на първите 45, Георги Русев потърси изненада с директен изстрел от фаул, Георгиев обаче внимаваше и спаси.

Секунди след началото на второто полувреме гостите стигнаха до второ попадение. Фейсел Касми изведе Зе Гомеш зад защитата на "червените" и той вкара във вратата на Наумов. Ситуацията бе преразгледана VAR за засада, но повторенията показаха, че нападателят на Черно море бе в редовна позиция при подаването към него и Черно море отново излезе напред в резултата.

В 54-ата минута Георгиев спаси много силен удар на Георги Русев, който бе оставен сам в наказателното поле. В ответната атака Леандро Андраде проби по левия фланг и намери Зе Гомеш, чиито шут отблизо обаче бе неточен.

Трети гол във вратата на ЦСКА 1948 падна в 66-ата минута. Родриго центрира в наказателното поле, където в стремежа си да попречи на Зе Гомеш да играе с топката, Георги Ангелов си отбеляза автогол - 1:3.

Домакините можеха да намалят изоставането си веднага. Опасен удар с глава на Ивайло Чочев обаче беше майсторски отразен от Георги Георгиев. Той обаче нямаше какво да направи в 73-ата минута, когато Виктор Попов го изненада в опита си да блокира изстрела на Димитър Илиев - 2:3.

В 81-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като втори жълт картон получи Марио Топузов. Това до голяма степен предреши крайния изход на мача. /НовСпорт

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827