Черно море може да има европейско гостуване в Ловеч, чака се само одобрение от УЕФА

Спорт 24.06.2024 16:43 Снимка: ДНЕС+

Черно море може да има европейско гостуване в Ловеч, чака се само одобрение от УЕФА

Черно море може да изпадне в любопитната ситуация да има европейско гостуване на територията на България.

Жребият за турнира Лига на конференциите прати варненци срещу Апоел Беер Шева, но заради случващото се в Газа, УЕФА не позволява провеждането на международни мачове на територията на Израел.

Именно заради това все още не е ясно къде Апоел ще посрещне "моряците", а още в часовете след жребия се появиха информации, че това може да се случи в България.

"Dsport.bg" съобщава, че след разглеждане на няколко варианта, от Апоел Беер Шева са дали съгласие да играят домакинството си в Ловеч, като вече са осигурени всички документи както от Община Ловеч, така и от БФС.

Чака се само одобрението на УЕФА, но предвид факта, че всички замесени страни са дали съгласието си за мач Апоел Беер Шева - Черно море в Ловеч, то едва ли от Европейската футболна централа ще откажат.

Именно Апоел трябва да е домакин в първия мач между двата тима на 25 юли, докато реваншът ще е седмица по-късно в Разград, където Черно море ще приема своите европейски мачове заради липсата на лиценза на "Тича" във Варна.

За Апоел Беер Шева това ще е трета визита в България за последните четири сезона, след като израелците веднъж елиминираха Арда с общ резултат 6:0, а преди година отпаднаха от Левски с 1:2, след гол за "сините" в последната минута на реванша на "Герена".

CHF CHF 1 2.02028
GBP GBP 1 2.32635
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.46945
USD USD 1 1.80095