"Черно море" изпусна да победи ЦСКА 1948 във Варна

Спорт 01.05.2023 13:44 Снимка: ДНЕС+

"Черно море" изпусна да победи ЦСКА 1948 във Варна

Черно море изпусна да победи тима на ЦСКА 1948 в мач от 29-ия кръг на efbet Лига. „Моряците“ завършиха 0:0 на стадион „Тича“, но могат да съжаляват, че не взеха трите точки срещу своя съперник. Варненци на два пъти вкараха топката в мрежата на гостите, но единият гол не бе зачетен, а другият бе отменен след ВАР.

В 7-ата минута Елитон много технично хвърли дълъг пас зад гърба на бранителите на Черно море, където Георги Русев опита удар с глава, но Иван Дюлгеров улови. В 17-ата минута гостите можеха да открият резултата, но Иван Дюлгеров отново записа добра намеса. Педриньо центрира от корнер към Октавио, който стреля с глава, но вратарят на домакините се справи. В 25-ата минута Пашеко опита да изстрел от около 20 метра, но не сполучи.

В 37-ата минута след центриране отдясно Живко Атанасов се опита да насочи към вратата с гърди, но след рикошет тя излезе в корнер. След неговото изпълнение Атанасов реализира, но главният рефер Валентин Железов отмени гола заради фаул в атака на Исмаил Иса срещу вратаря Наумов.

В 47-ата минута Лазар Марин не успя да изчисти добре топката. Кълбото се озова в Пашеко, който обаче не успя да нанесе хубав удар и не затрудни Наумов. В 56-ата минута Панайотов проби отдясно и центрира по земя в наказателното поле, след като Умарбаев не може добре да изчисти, а Даниел Димов не нанесе добър удар. Топката се озова в Иса, който стреля от въздуха, но Наумов спаси.

В 59-ата минута Пашеко проби отдясно и центрира в наказателното поле и след грешка Алекс Фернандес стреля силно, но Наумов изби. Иса опита да играе с топката, но кълбото се озова в Мазир Сула, който с пета намери Фернандес. Бразилецът отправи нов удар, който Елитон се опита да избие, но не съумя, а направи топката неспасяема за Наумов. След намесата на ВАР обаче главният рефер Валентин Железов изгледа ситуацията и прецени, че Сула е извършил нарушение в атака в хода на атаката и отмени гола.

В 65-ата минута Васил Панайотов и Фернандес нанесоха два последователни удара, но те бяха блокирани. Топката се озова в Александър Василев, стреля покрай вратата. В 76-ата минута Атанас Илиев отправи хубав удар от дистанция, но Наумов изби.

В 78-ата минута Атанас Илиев бе изведен на добра позиция и потърси далечния ъгъл, но топката профуча покрай вратата. В 84-ата минута Александър Василев проби отляво и центрира в наказателното поле, където Матеус Машадо успя да изпревари Ангел Лясков и нанесе удар с глава от няколко метра, но покрай вратата.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Александър Василев, Васил Панайотов, Даниел Димов (71-Матеус Машадо), Алекс Фернандес, Едгар Пашеко, Мазир Сула, Исмаил Иса (71-Атанас Илиев).

CHF CHF 1 2.00187
GBP GBP 1 2.27939
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62978
USD USD 1 1.81667