"Черно море" би врачани с 2:1 с гол в добавеното време на Курьор

Спорт 01.10.2022 11:05 Снимка: ДНЕС+

"Черно море" би врачани с 2:1 с гол в добавеното време на Курьор

В здрав мач "Черно море" победи "Ботев" Враца с 2:1 с гол дълбоко в добавеното време на мача. Победното попадение за домакините вкара Матиас Курьор в 90+3 минута на срещата. С успеха си "Черно море" има в актива си вече 22 точки от 11 мача. Варненският тим е и с двубой по-малко, но се нарежда само на 1 пункт от върха, който се заема от Лудогорец и ЦСКА 1948. Ботев Враца пък е с 10 точки от 12 двубоя.

Още във 2-та минута на мача гостите можеха да открият резултата. Браян Мендоса стреля от дистанция, топката рикошира в играч на домакините и се насочи параболично към вратата на Черно море, но вратарят Георги Георгиев успя да избие в ъглов удар. В 9-та минута Ботев поведе в резултата. Мирослав Маринов бе намерен от Йохан Валбуена непокрит в наказателното поле на домакините и с хубав фалцов удар отдясно по диагонал вкара за 1:0 за Ботев. В 24-та минута Закария Беншаа опита удар от 20-тина метра, но топката премина над вратата на врачани. В 28-та минута Мади Кета проби отляво, навлезе в наказателното поле и стреля, но топката попадна в ръцете на вратаря на Ботев Красимир Костов. В 32-та минута Сантиаго Монтоя от гостите засече топката от непосредствена близост, но за късмет на домакините стреля неточно.

В началото на второто полувреме в 47-та минута Черно море изравни резултата. Николай Златев проби отдясно и центрира в наказателното поле на Ботев, топката достигна до Мазир Сула, който се опита да стреля, но топката се отби в играч на Ботев. Тя обаче попадна у Васил Панайотов, който с хубав удар изравни резултата – 1:1. Две минути по-късно Васил Панайотов можеше да направи пълен обрат, но след техничният му удар отляво топката премина на сантиметри встрани от вратата на гостите. В 67-та и 68-та минута вратарят Георги Георгиев предотврати сигурен гол, след като спаси опасни удари на Мирослав Маринов. При първия случай играчът на Ботев засече топката с глава, но стражът на домакините Георги Георгиев изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Мирослав Маринов стреля много силно от около 20 метра, но Георги Георгиев отново показа класа и спаси. В 78-та минута Николай Златев можеше да вкара втори гол за домакините. Той се пребори и се освободи от защитата на гостите и стреля силно по диагонал, но за късмет на гостите се отби в страничната греда. В 80-та минута Закария Беншаа успя да подаде топката към Матиас Курьор след центриране отляво, но играчът на домакините от 5-6 метра от чиста позиция стреля много неточно.

В 90+3 минута Черно море стигна да успеха. Николай Златев намери в наказателното поле на гостите Матиас Курьор, който с техничен удар вкара победния гол за домакините.

Черно море – Ботев Враца 2:1 (0:1)

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594