Челси шокира Манчестър Юнайтед в паметно 102-минутно надстрелване

Спорт 05.04.2024 09:43 Снимка: ДНЕС+

Челси шокира Манчестър Юнайтед в паметно 102-минутно надстрелване

Голове в 108-ата и 109-ата минута и два гигантски обрата в мача на "Стамфорд Бридж"

Челси и Манчестър Юнайтед изиграха мача на сезона във Висшата лига, за да може "сините" да победят на "Стамфорд Бридж" с 4:3 в изключителна драма.

Мачът от 30-ия кръг на Висшата лига наподобяваше актуален сблъсък от НБА, като двата отбора се надстрелваха и играха без защита. Шоуто мина през два големи обрата - Челси поведе с 2:0, след това губеше с 2:3, а в 100-ната и 101-ата минута вкара две попадения, за да открадне трите точки.

В герой за отбора на Маурисио Почетино се превърна Коул Палмър, който вкара хеттрик, а един гол добави Конър Галахър. За "червените дяволи" Алехандро Гарначо се разписа на два пъти, а веднъж това направи и Бруно Фернандеш.

Развоят беше невероятен.

Снимка: Getty Images

Двубоят започна ужасяващо за "червените дяволи", като съперникът им поведе още в четвъртата минута. При един рикошет топката ситнга до Конър Галахър и полузащитникът отправи удар, при който Андре Онана трябваше да се справи много по-добре. Топката мина под плонжа на камерунския страж за 1:0.

Челси продължи да играе много офанзивно и стигна до втори гол преди да изтекат 20 минути. Антъни фаулира Марк Кукурея в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Щатният изпълнител Коул Палмър изпълни и прати Онана в другия ъгъл - 2:0.

После обаче дойде времето на Юнайтед. В 34-ата минута Алехандро Гарначо се възползвао от потресаваща грешка на Мойсес Кайседо, който му подари топката. Младият аржентинец спринтира и вкара топката покрай вратаря за 1:2.

Снимка: Getty Images
 

Головите положения продължаваха да изобилстват, а следващото реализирано бе за Юнайтед - 2:2 в 39-ата минута. Диого Дало центрира към Бруно Фернандеш и на далечната греда португалската комбинация завърши с гол с глава на капитана.

След почивката интересните положения продължиха. Челси изпусна изгоден шанс чрез Енцо Фернандес и съжали, защото в 67-ата минута допусна обратът да бъде пълен. Бразилецът Антъни по изключителен начин даде първата си асистенция във Висшата лига, подавайки към Гарначо, който изпревари вратаря Джордже Петрович и отклони с глава за 3:2.

Снимка: Getty Images

След това Челси натисна, Юнайтед имаше късмет в няколко ситуации, но изглеждаше, че в 8-минутното добавено време майсторски контролира нещата и се е насочил към победата.

Шокът обаче предстоеше. В десетата минута на добавеното време Диого Дало събори резервата Нони Мадуеке и след дълго разглеждане с ВАР отново бе посочена бялата точка. Палмър пак излъга Онана и вкара за 3:3.

Вместо двата отбора да си стиснат ръцете за хикс, се втурнаха в търсене на победата. Юнайтед сбърка в нападение и бе хванат на контраатака, за да се размине на сантиметри от попадение. Стигна се до корнер, при който Енцо Фернандес подаде късо на Палмър, а защитата на "червените дяволи" проспа ситуацията. Халфът стреля и като на забавен каданс топката рикошира в Скот Мактомини преди да взриви "Стамфорд Бридж", попадайки в мрежата за 4:3.

Така Челси вече има 43 точки и е на десетото място в класиране. Манчестър Юнайтед сякаш забравя за топ 4, тъй като е шести с 48, на 11 от четвъртия Астън Вила, макар и с мач по-малко.

Снимка: Getty Images
CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822