България излиза срещу Унгария сред скандали и протести

Спорт 16.11.2023 12:36 Снимка: ДНЕС+

България излиза срещу Унгария сред скандали и протести

След скандалите около мача България – Унгария най-накрая е време за футбол. Двубоят от група G на евроквалификациите е днес от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски” в София. Мачът ще бъде предаван по БНТ1 и БНТ3.

Мачът с унгарците ще се проведе без публика след безпрецедентен безпорядък и скандали преди провеждането му. Припомняме, че по програма стадион "Васил Левски" трябваше да приеме двубоя. Ситуацията коренно се промени с препоръката от УЕФА срещата да бъде преместена в Пловдив пред празни трибуни. Последва безподобна сага около стадиона на Ботев (Пловдив), като след няколко дни се взе решение, че "Колежа" няма да приеме двубоя. Имаше вариант футболистите да пътуват чак до Кърджали. Вследствие на цялата бъркотия в даден момент дори се заговори за служебна загуба за България, изваждането ни от квалификационната група и задаващи се други санкции за целия ни футбол. УЕФА върна официално квалификацията в София на "закрити врати".

Но скандали се очаква да има още, защото два часа преди началния сигнал на полския рефер Даниел Стефански в околностите на Националния стадион "Васил Левски" започва мащабен протест срещу ръководството на БФС с искане за незабавна оставка на шефа Борислав Михайлов и обкръжението му. Очакванията са над 10 000 фенове от всички цветове да излязат на протест, а за спокойствието и реда ще се грижат около 1600 полицаи. Дали тази бройка от 10 000 ще бъде достигната, предстои да видим...

Иначе на футболния терен ще видим дебюта на Илиан Илиев като национален селекционер. Той наследи на поста Младен Кръстаич. В предишния си мач от групата под ръководството на сърбина България загуби с 0:3 от Унгария в Будапеща. България заема последното място с 2 точки група G.

Очаква се Илиев да заложи на познат състав: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Валентин Антов, Алекс Петков, Антон Недялков, Илия Груев, Ивайло Чочев, Кирил Десподов, Филип Кръстев, Георги Русев, Мартин Минчев.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822