България излиза срещу Словения в последния си мач от групата на Евроволей 2023

Спорт 05.09.2023 14:12 Снимка: ДНЕС+

България излиза срещу Словения в последния си мач от групата на Евроволей 2023

Отборът на България може и да има сигурно място във фазата на директните елиминации на Европейското първенство по волейбол за мъже, на което страната ни е съдомакин заедно с Израел, Северна Македония и Италия, но това не означава, че днешния двубой срещу Словения няма да бъде от значение.

В последния си двубой от предварителна група „Б“ воденият от селекционера Пламен Константинов състав ще се бори за по-добро класиране в група, което бъде да предложи по-лек съперник на 1/8-финала, които отново ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна. При евентуална победа над Словения, без значение от резултата, „лъвовете“ ще успеят да прескочат тима на Хърватия и да завършат на второто място в групата. При загуба има шанс тимът ни да падне на четвъртата позиция, което би означавало среща с Франция на осминафинала по-късно тази седмица. Всички тези сценарии обаче ще зависят и от развоя на двубоя между Испания и Украйна, който ще започне в 17:30 часа.

До момента българите записаха две победи с по 3:1 срещу Финландия и Украйна и отстъпиха със същия резултат на Испания и Хърватия. Така във временното класиране те заемат третото място с актив от 6 точки и по осем спечелени и загубени гейма.

Словения пък е категоричният доминатор в групата, като до момента има записани четири категорични победи и загубен само един гейм. След успеха си снощи над Хърватия словенците си гарантираха първото място в групата и среща с четвъртия от група „Д“, която се играе в Тел Авив (Израел).

По-рано тази година двата тима се срещнаха в Лигата на нациите. Тогава победата беше за България, която се наложи с категоричното 3:0 в японския град Нагоя.

Срещата между България и Словения, с която ще завърши програмата на група „Б“ на Евроволей 2023 във Варна започва в 20:30 часа тази вечер.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822