Бронзовият медалист Божидар Андреев обяви края на спортната си кариера

Спорт 09.08.2024 11:24 Снимка: ДНЕС+

Бронзовият медалист Божидар Андреев обяви края на спортната си кариера

Той посвети медала на хора, които вече не са сред нас

Божидар Андреев, който вчера донесе олимпийски бронз на България във вдигането на тежести, обяви края на своята състезателна кариера минути след своето награждаване.

Още след миналите Олимпийски игри, на които Андреев зае пето място, той се оттегли от спорта и не бе ясно какво точно ще е бъдещето му, но в крайна той реши да се завърне за още един опит на най-високо ниво.

И решението му се оказа правилно, защото в Париж Божидар Андреев достигна до жадувания медал, а самият той призна, че това е било голямото му обещание към хора, които не са сред нас - да донесе медал.

На живо в ефира на БНТ той призна, че спира със спорта и единствено би помагал на треньорите при нужда, като дава път на по-младите да се развиват.

"Не беше максимума, който можех да направя, можех повече. Аз съм единствени, който направи шест успешни опита. Шест успешни опита на Олимпиада е нещо сериозно, това само показва добрата ми подготовка.

Мисля да спра, да си взема почивка и да дам на по-младите да се изявят. Ще отида да помагам на треньора, но не съм мислил да бъда треньор.

Обещах да взема медал на Олимпиадата. Исках да взема медал, за да спазя обещанието си на хората, които не са сред нас и на хората, които са сред нас. Искам да благодаря на всички хора, които са ме подкрепяли за всичко", сподели той.

CHF CHF 1 2.08778
GBP GBP 1 2.27176
RON RON 10 3.92997
TRY TRY 100 5.34186
USD USD 1 1.78941