Британец спря Григор на крачка от финала в Индиън Уелс

Спорт 17.10.2021 13:51 Снимка: ДНЕС+

Британец спря Григор на крачка от финала в Индиън Уелс

Камерън Нори сложи край на устремa на Григор Димитров на Индиън Уелс.

Британският тенсист спечели полуфинала срещу Гришо с 6:2, 6:4 за час и 27 минути. Григор Димитров така и не успя да намери своя ритъм на игра, докато Нори беше впечатляващ в дългите разигравания. Британският тенисист, който за първи път в своята кариера ще попадне в топ 20 на мъжкия тенис успя да балансира много добре играта си и имаше много леки колебания, които не се оказаха фатални.

По този начин Камерън Нори се класира за шести финал на турнир от АТР през този сезон, като вече е само на една победа от класиране на Финалите на АТР в Торино.

Камерън Нори спечели първия сет с 6:2 гейма. Григор Димитров направи много груби грешки и играта му изобщо не се получи. Британският тенисист осъществи три пробива в сервисите на Григор. Димитров така и не успя да настрои своите подавания и допусна много непредизвикани грешки от дъното на корта. В същото време Нори бе много по-убедителен. Камерън направи два ранни пробива, за да поведе с 3:0. Димитров успя да пробие подаването на своя съперник за 2:4, но Нори веднага направи нов пробив, за да поведе с 5:2, а след това със сервис гейм на нула затвори първия сет с 6:2. Българинът записа едва 17% спечелени точки на втори сервис.

Вторият сет започна отново с ранен пробив на Камерън Нори, който се оказа решаващ. Британецът проби сервиса на Димитров за 1:0 и до края на втория сет успя да удържи подаването си, с което и спечели мача с 6:4. Първата тенис ракета на България предизвика изключително много непредизвикани грешки и в нито един момент не успя да разчита на своя форхенд.

В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят Тейлър Фриц и Николоз Басилашвили, които елиминираха останалите в схемата фаворити Александър Зверев и Стефанос Циципас. За първи път в историята и четиримата полуфиналисти на "Мастърс" турнир са извън топ 25 на световната ранглиста. Димитров ще се изкачи със седем позиции с натрупаните 350 точки от Индиън Уелс и от понеделник ще бъде 21-ви в световната ранглиста, стига Камерън Нори да спечели титлата. Ако някого измежду Тейлър Фриц и Николоз Басилашвили триумфира, то Григор ще е 22-ри. /tribune.bg

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543